Auteurs in dit nummer:
Paul Abels (Enschede, 1958) studeerde Nederlands, kunstgeschiedenis en theaterwetenschap in Groningen. Hij was antiquaar, jazzplatenbaas, galeriehouder en leraar Nederlands. In 2001 werd hij full time tekstschrijver en journalist. Vanaf 2005 bestiert hij met Martien Frijns de Stichting AFdH Uitgevers, die bekend geworden is vanwege haar A.L. Snijders-publicaties. Abels schreef elf boeken, merendeels over literatuur en beeldende kunst. In 2010 verscheen zijn verhaal Coltrane's silence in een bloemlezing onder redactie van Tommy Wieringa.
Bas Beerendonk (1981) schreef meer dan tien toneelstukken voor verschillende theatergezelschappen (o.a. Growing up in Public). De laatste jaren is hij zich vooral op proza gaan richten. ‘De moeder’ is daar een eerste proeve van. Bas Beerendonk woont en werkt in Boedapest.
Irina Sergejevna Bogatyreva werd geboren in Kazan en studeerde in 2005 af aan het Gorkiinstituut voor literatuur. Ze woont in de omgeving van Moskou. In 2007 debuteerde ze als prozaschrijver in het toonaangevende literaire tijdschrift Novy Mir (‘De nieuwe wereld’) en sindsdien is ze een vaste auteur van dit tijdschrift. Het verhaal ‘De aanval’ verscheen er in oktober 2009 in.
Esther Bevers (1970) werkte jarenlang als dramatherapeute in de jeugdzorg. Daarnaast heeft ze de leergang prozaschrijven gevolgd bij ScriptPlus in Amsterdam. Nu werkt ze als free-lancetekstschrijver en schrijfdocent met haar bureau TerraTekst. Eerdere verhalen van haar zijn gepubliceerd in literaire tijdschriften Deus Ex Machina, Opspraak Magazine en Lava.
Mathijs Deen (1962) studeerde Nederlands in Groningen en werkt als presentator voor OVT, het radioprogramma over geschiedenis van de VPRO. Bij uitgeverij Passage verschenen o.m. een roman Moeder Doen (1997) en een paar bundels met radiocolumns: Zo meteen werken (1997) en Dromen worden waar (1999). Een aantal historische documentaires die hij voor de VPRO maakte, is door Rubinstein uitgegeven als luisterboek: De veldtocht van Napoleon 1812 door Nederlandse ogen (2006) en Rampjaar 1672 (2009). Deze zomer verschijnt bij Thomas Rap Brutus heeft honger, waarin ook de schetsen uit dit nummer van KortVerhaal zijn opgenomen.
Anthon Fasel (Nijmegen, 1953) studeerde Nederlands en Grafische Vormgeving. Gaf les, werkte als grafisch vormgever, eindredacteur en manager voor uitgeverijen, culturele instellingen en omroepen. Debuteerde in het al lang opgeheven tijdschrift De Schans en publiceerde daarna incidenteel op literair en vakinhoudelijk gebied.
Igor Goloebentsev (Leningrad, 1968) studeerde geneeskunde en werkte enkele jaren als kinderarts. In 1997 besloot hij ‘zijn patiënten verder met rust te laten’. Hij ging schrijven en tekenen en exposeerde op diverse tentoonstellingen. Zelf noemt hij zich ‘schrijver van microverhalen die in wezen korte navertellingen zijn van niet-bestaande grote werken’. Zijn lichtvoetige verhalen verschijnen met grote regelmaat op zijn weblog (http://golubentsev.livejournal.com). In Rus-