Koos Dijksterhuis bundelde tientallen fotoverzen in Te Woord Te Beeld. Geïnteresseerden ontvangen wekelijks per e-mail een actueel vers van hem, zie www.plezierverzen.nl. In Trouw schrijft hij een dagelijkse column over de natuur. Hij publiceert ook boeken, zoals onlangs over drieteen-strandlopers. Dijksterhuis reisde de vogels drie jaar lang achterna, naar de Noordpool en de Sahara, de wadden en de tropen.
Judy Elfferich (Rotterdam, 1957) studeerde enkele jaren beeldhouwen en klassieke talen, werkte als bureauredacteur voor uitgeverijen en schreef kinderverhalen voor o.a. educatieve uitgaven. Sinds 1997 is ze als docent-literaire vorming verbonden aan verschillende centra voor de kunsten, waar ze lesgeeft aan mensen (van alle leeftijden) die schrijven voor hun plezier. Haar schaap-Veronica-verzen verschenen sinds 2008 in De Tweede Ronde en op haar blog:judyelf.edublogs.org.
Maxim Gorki (1868-1936) was het pseudoniem van Aleksej Pesjkov (Gorki = de ‘Bittere’), die na een armoedige jeugd journalist werd en in 1898 als schrijver debuteerde. Hij was betrokken bij de revolutionaire strijd, maar had reserves tegen de staatsgreep van 1917. Na de dood in 1923 van zijn vriend Nikolaj Goemiljov, de dichter, week hij uit naar Italië. In 1931 keerde hij terug. Hij bood het bewind zijn diensten aan en schreef zelfs positieve essay's over de gevangenkampen. In 1936 stierf hij onder nooit opgehelderde omstandigheden. Naast een tiental romans schreef Gorki talloze korte verhalen. Het verhaal in dit nummer stamt uit 1893.
Graham Greene (1904-1991) is een van Engelands meest gelezen 20ste-eeuwse schrijvers. Zijn werk draagt de sporen van zijn bekering tot het katholicisme op jonge leeftijd en zijn werk voor de geheime dienst in 1940-45. Hij publiceerde vijfentwintig romans, waarvan er vele verfilmd werden, en drie verhalenbundels. De Engelse titel van het verhaal in dit nummer is Mortmain.
Quirien van Haelen is de light-versedichter van de zapgeneratie. Hij publiceerde de bundels Zap, Testosteron en Vader & Zoon (zie Frits Criens) en schrijft voor tijdschriften, radio en tv. Hij draagt wekelijks voor op Slampodia. Onder het pseudoniem Quinty Leeuwenvacht publiceerde hij Losjes gebonden.
Michiel Heijungs (1957) studeerde onder andere Journalistiek, Indonesisch en Rechten, was actief als journalist, musicus, instrumentmaker en entrepreneur, woonde lang buiten Nederland en schrijft tegenwoordig korte verhalen. Hij publiceerde eerder in Tirade en KortVerhaal.
Paul van den Hout (1939) is een halve classicus die zich vooral is gaan toeleggen op het schrijven en vertalen van light verse. Van hem verscheen in 1995 bij Van Oorschot De Golden Gate, vertaling van Vikram Seths roman-in-verzen The Golden Gate, in 1902 bij Nijgh & Van Ditmar de dichtbundel Oud heden en in 2010 bij uitgeverij Dokumenz. de misdaadroman-in-verzen De muze en de misdaad. Een nieuwe dichtbundel is in voorbereiding.
Kees Jiskoot (Barendrecht, 1933) studeerde medicijnen en was lange tijd huisarts in Goes. Hij schrijft Light Verse en vertaalt Russische poëzie, veelvuldig gepubliceerd in De Tweede Ronde. Voor het LV kreeg hij in 2003 de Kees Stip-prijs; van zijn vertalingen komt steeds meer beschikbaar (Lermontov, Uitg. Benerus, 2008; Denis Davydov, Wereldbibliotheek, 2008; in 2010 kreeg Jiskoot de Bijzondere Prestatie-Prijs van het Fonds Nieuw Millennium.