(Münster en Leuven) een voordracht voor de Verein für niederdeutsche Sprachforschung.
Dezelfde tentoonstelling, aangevuld met stukken van de universiteitsbibliotheek van Münster (waaronder het precieuze handschrift F van Van den vos Reynaerde), werd van 28 oktober tot 24 november geëxposeerd in het Haus der Niederlande in het Reynaertcentrum Münster. De opening werd verzorgd door H. Menke die onder zeer grote belangstelling een tekst las over Schurke, Schelm und rebellischer Held. Zur Auffassungsentwicklung des Reineke de Vos.
In de marge van de tentoonstelling werd een lezingencyclus georganiseerd. Prof. Dr. Amand Berteloot had het over ‘Were al dat laken pergament dat dar wert ghemaket tho Gent, men scholdet dar nich konen schryuen...’ Zur Vorgeschichte des Reynke de Vos (4 november); Prof. Dr. Jan Goossens sprak over Der Verfasser des Reynke de Vos. Ein Dichterprofil (11 november) en Dr. W. Günther Rohr handelde over Zur Rezeption des Reynke de Vos.
Bij de tentoonstelling verscheen in de reeks Niederlande-Studien, Kleinere Schriften (nr. 5) een publicatie van Amand Berteloot, Loek Geeraedts en Hubertus Menke, met name Reynke de Vos - Lübeck 1498. Zur Geschichte und Rezeption eines deutsch-niederländischen Bestsellers (Münster, 1998).
Ook in het Goethe-Museum in Düsseldorf waren plannen voor een Reynke de Vos-tentoonstelling, waarin slechts twaalf werken zouden geëxposeerd worden.
Ook Als de vos de passie preekt in het Stedelijk Museum van Lokeren focuste deels op het Duitse jubileum. Zowat alle latere edities die deze incunabeltekst representeren werden getoond. Ook de directe lijn naar Goethe (via de uitgaven van Hackmann en Gottsched) werd op de expo geïllustreerd. De getoonde werken staan opgenomen in een gestencilde wandelbrochure bij de tentoonstelling.
Opnieuw met de titel Reineke Fuchs. Die unheilige Weltbibel liep van 27 mei tot 23 augustus 1998 in het Klingspor-Museum van Offenbach am Main een bijzonder fraaie Reynaerttentoonstelling met ruim 400 boeken (dus vooral voor bibliofielen). Onder de prachtige banden bevonden zich enkele zeer zeldzame stukken uit de collectie van Martin Fuchs (1922-1975). Helaas verscheen van deze tentoonstelling geen catalogus.
Hetzelfde kan gezegd worden over het initiatief van de Rabobank Hulst, die op 14 oktober een tentoonstelling van Wim Gielen presenteerde met als thema: Als de vos de passie preekt, boer pas op uw ganzen (openingsrede in volgend nummer).
Op 1 december ten slotte opende in de universiteitsbibliotheek van het Duitse Giessen (Otto Behagelstraße 8) een tentoonstelling naar aanleiding van 500 jaar Lübeckse druk uit de collectie van Friedrich von Fuchs. Dr. Heinz-Lothar Worms hield de openingstoespraak. De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 15 februari 1999, van maandag tot vrijdag van 9 tot 20 uur en 's zaterdags van 9 tot 18 uur.