Gransitzki, kunnen ze hem helpen bij de uitbreiding van zijn collectie. Soms gaven ze hem exemplaren uit hun eigen collectie en soms aanwijzingen waar ze een bepaalde uitgave gezien hadden. Op deze manier is het Gransitzki gelukt om een grote hoeveelheid boeken en grafiek te verzamelen. Nu, na de val van de Muur, is het aanbod veel groter, maar jammer genoeg zijn de prijzen ook veel hoger geworden. Hij verzamelt verder, door te kopen in antiquariaten, tijdens veilingen en af en toe door te ruilen. Hij adverteert ook in verzameltijdschriften, maar de respons daarop is niet erg groot.
In de DDR-tijd werd de post die hij ontving uit de BRD en de andere ‘buitenlanden’ regelmatig geopend en gecontroleerd. Ondanks dat is er nooit iets verloren gegaan. Slechts één keer is een catalogus over ex-libris teruggestuurd naar de afzender. De brieven van hem naar het westen werden overigens ook vaak opengemaakt. De brieven en pakjes waren soms met bruine lijm bevlekt, gevolg van het slordig dichtkleven na de censuur-operatie.
Behalve Reineke Fuchs verzamelt Gransitzki ook boeken en grafiek van de Russische kunstenaar Wassilij Masjutin en grafiek van kunstenaars uit de voormalige DDR. Masjutin was een Russische graficus die in het begin van de jaren twintig naar Berlijn uitweek, er als expressionist werkte en er in 1955 overleed. Hij illustreerde veel uit het Russisch vertaalde boeken en ontwierp vele bladen vrije grafiek. Na zijn dood verdween zijn werk uit de belangstelling en ging er veel verloren. Momenteel wordt zijn werk opnieuw opgespoord en verzameld. Gransitzski verzamelt ook alles over de Duitse kunstenaar Trichse. Ook heeft hij een verzameling van geillustreerde boeken uit de DDR. Hieronder bevinden zich vele boeken van Jozef Hegenbarth.
Verder bezit Otto Gransitzki een speciale verzameling van ex-libris van David Bekker uit Odessa. Het betreft een tamelijk grote collectie, circa 350 werkstukken, waaronder enkele grote tekeningen en pasteltekeningen.
Hij bezit circa 7000 bladen grafiek, hierbij inbegrepen de ex-libris en de boeken waarin zich originele grafiek bevindt. Bij grafiek handelt het zich om alle denkbare vormen van techniek, welke hierbij gebruikt worden, zoals: kopergravure, houtsnede en steendruk.
Otto Gransitzki heeft niet een specifieke voorliefde voor een bepaalde kunstenaar. Gransitzki heeft geprobeerd om van alle kunstenaars die binnen zijn bereik liggen een of meer werkstukken te pakken te krijgen. De laatste tijd heeft hij wat minder aandacht besteed aan de grafiek omdat hij zich op Reineke Fuchs en Majustin concentreert.
Otto Gransitzki bewaart zijn grafiek in cassettes, deze zijn in linnen gebonden en 48 × 60 cm groot. Hierin worden de grote bladen, maar ook de kleinere in bewaard. Het zijn dezelfde cassettes die in prentenkabinetten worden gebruikt. Gransitzki beschikt voor iedere letter in het alfabet over een cassette. De Reineke-bladen liggen, voor zover ze niet te groot zijn, in een cassette met de letter ‘Y’, (er zijn geen kunstenaars waarvan de naam met deze letter begint).