Supertruttig
Een mammoetconcern als Philips, altijd op jacht naar mammoetorders, hield zich bezig met een megaproject voor de ontwikkeling van megabitchips. En passant ontwikkelde het concern een superscreen (tv-beeldbuis) waarop we intens kunnen genieten van Engelse humor-giganten, een mammoet-opera (bijvoorbeeld Wagners ‘Der Ring des Nibelungen’), superflip (tv-spel) of een supertruttig produkt als de nieuwe speelfilm van Pippi Langkous. Of van de mega-acts van megasterren (popmuziek), begeleid door supergitaristen en supersexy of superchique dameskoortjes. Of van een superderby (voetbal), van de supervorm van Boris Becker tijdens een Superseriestoernooi (tennis) of van de supersterren van het Amerikaanse worstelen.
En niet te vergeten Super Channel.
Degene aan wie al dit moois niet is besteed, kan zich altijd nog vermeien met de supermonsterdoorlopers van Denksport of supersnel reageren voor de superbonusprijs in een prijzenfestival van Reader's Digest. En wie weet, hebt u wel supergeluk, kunt u zich met superkorting via een reisreus (grote touroperator) wel uit de voeten maken met een mammoet-cruiseschip, een superzwaar vliegtuig, een supersonisch of zelfs hypersonisch vliegtuig, of desnoods met een supersnelle trein (een supertrein, een superexpres, een superspoor of supersprinter, zie Onze Taal 1, 1989), naar de superwelvarende drukte in München (Rik Zaal). Of vindt u dat maar superburgerlijk (Rik Zaal) en superkitsch?
Naast supergeleiders, supervezels en ‘supersterke cementen’ signaleerden we op de valreep voor toekomstige generaties van Onze-Taallezers tot onze opluchting nog ‘luiers met supercomfort-band’.