groot aantal bundels poëzie onder het opschrift: Demonstratic van verdeeldheid.
Groot-Nederland. Jan. In de rubriek Nederlandsch Proza beoordeelt Gerard van Eckeren de bundel Rekenschap van Garmt Stuiveling. Daarop volgen Kritische aantekeningen over proza van Johan van der Woude, over de reeks oorspronkelijke novellen De Tuinspiegel. De Poëzickroniek van A. Marja, met de ondertitel ‘Het tuintje der epigonen’, is gericht tegen de overschatting van de jongste dichtergeneratie.
Febr. In de rubriek Nederlandsch Proza bespreekt Gerard van Eckeren Mijn Broeders in Apollo, van Constant van Wessem, waarin deze herinneringen geeft ‘uit een litteraire periode, die van het epigonisme van De Nieuwe Gids naar Forum leidde.’ - A. Marja schrijft Kritische aantekeningen over Binnendijk als dichter en als criticus. Dezelfde schrijver polemiseert ten slotte met H.M. van Randwijk, die in deze aflevering de verhouding van het Jong Protestantisme in de letterkunde opnieuw ter sprake bracht.
Stemmen des tijds. Jan. C. Tazelaar geeft in een artikel Nog voor dezen tijd een beschouwing over Van Lennep's Ferdinand Huyck, naar aanleiding van de onlangs verschenen pracht-editie.
Febr. W. Sleumer publiceert een artikel, getiteld: Rondom Da Costa en zijn verhouding tot het economisch onderwijs. - C. Tazelaar geeft een reeks korte boekbesprekingen onder het opschrift Goede wijn.... en toch een krans, o.a. Pastoor Poncke van J.H. Eekhout.
Roeping. Jan. Een uitvoerige studie schrijft Gerard Knuvelder over Bordewijks ‘Apollyon’. - In de Kroniek der Poëzie beoordeelt Jos. Panhuysen de bundels Tijdelijk Isolement van Max Dendermonde, Boven Puin en Asch van Robert Franquinet en Wederkomst van Freek van Leeuwen.
Febr. Karel Meeuwesse geeft als ‘proeve van analyse’ een artikel over De poëzie van Jan Engelman. - A. van de Lisdonk bespreekt de Legende van den tijd van Anton van Duinkerken, een ‘vrucht van denken en verbeelden’. - In de rubriek Boekbespreking beoordeelt G. Knuvelder o.a. de laatste romans van Arthur van Schendel en De familie Hernat van Felix Timmermans.
Taal en Leven. Jan. Willem van Doorn geeft een Interpretatie van Perk's sonnet Sluimer. - Gerlach Royen signaleert Elf malle gevallen van ondeskundigheid en dilettantisme op taal-