J. Haantjes vult zijn overzicht van de Afrikaanse letterkunde aan met een Nalezing 1931 en 1932, waarin hij o.a. Van den Heever's proefschrift over Totius beoordeelt.
Aug. J. Haantjes schrijft, naar aanleiding van ‘Maar wij....?’ van Anthonie Donker, over Een spel van jeugd en arbeid. - K. Heeroma beoordeelt Tusschen twee werelden van Johannes Reddingius.
Roeping. Julie. Gerard Knuvelder geeft een overzicht en een karakteristiek van het prozawerk van Aart van der Leeuw, de ‘zoeker van de schoonheid’, die daarna ‘verzoening tussen droom en werkelikheid’ trachtte te bereiken.
Aug. P. Janssens wijst op de eigenaardige schoonheid van De Griekse tragedie.
Den Gulden Winckel. Julie. Gerard van Eckeren oordeelt ongunstig over Een bijbelsch drama van Carel Scharten: De Zonde van Koning David. - J.C. Bloem geeft in de Kroniek der Poëzie een korte karakteristiek van een viertal jonge dichters: A.W. Grauls, Paul Vlemminx, G.A. van Klinkenberg en H. de Bruin.
Aug. G.H. 's Gravesande publiceert Een onderhoud met Garmt Stuiveling. - In de ‘Kroniek van het Proza’ bespreekt Gerard van Eckeren Uren met Dirk Coster van E. du Perron.
Studiën. Tijdschrift voor godsdienst, wetenschap en letteren. Aug. P.M. Brouwer bepleit in een artikel Taalwetenschap en Esperanto het goed recht en de bruikbaarheid van deze kunstmatige taal. - In het laatste gedeelte van zijn artikel Gedichten op Christus' Lijden in de zeventiende eeuw bespreekt Joh. Heesterbeek Oudaen, De Decker, Lodensteyn en Dullaert.
Leuvensche Bijdragen XXV, afl. 1-2. H. Logeman vertaalt een Deens artikel van Kr. Nyrop over de etymologie van matroos, dat teruggaat op een Germaans (Skandinavies) woord matenoot, d.i. spijsgenoot. - G.G. Kloeke bestrijdt opnieuw W. de Vries in een paar bladzijden Over kritiek en antikritiek.
Bijblad, afl. 1-2. J. Leenen oordeelt ongunstig over Jac. van Ginneken's Grondbeginselen van de schrijfwijze der Nederlandsche Taal, en kondigt J.J. Hof's Friesche Dialectgeographie aan. J.J. Vanderheyden beoordeelt De Wandelende Jood van Jos. J. Gielen; Jos. Mansion de Etude sur les mots français d'origine néerlandaise van M. Valkhoff.