De Stem. Maart. In de Poëziekroniek beoordeelt A. Donker uitvoerig de bloemlezing Dichters der Contra Reformatie van Anton van Duinkerken.
Stemmen des tijds. Maart-April. In deze dubbele aflevering, gewijd aan Willem van Oranje, geeft C. Tazelaar een uitvoerig opstel over De figuur van Prins Willem in de literatuur van zijn tijd, geput uit twee verzamelingen tijd-poëzie, namelik de Katholieke Zuid-Nederlandse ‘Politieke Balladen’ en de Noord-Nederlandse Geuzenliederen, uitingen dus van vijanden en bondgenoten.
Opwaartsche Wegen. Maart. J. Haantjes schrijft, naar aanleiding van ‘Maria en haar timmerman’, over Herman de Man als Katholiek schrijver. - J. van Ham beoordeelt in een artikel Toevallige konfrontatie een zestal dichtbundels van 1932. - K. Fokkema geeft een Friese kroniek 1931 en 1932.
April. J. Haantjes geeft een overzicht van de letterkunde in Het jaar 1932 in Zuid-Afrika. Hij betreurt het heengaan van de voortreffelike prozaschrijver Langenhoven, en bespreekt voornamelik de ‘Kortverhale’ van een aantal jonge auteurs, en de letterkundige kritieken en studieën van Kritzinger.
Roeping. Maart. H. Marsman bespreekt Jan Engelman's ‘Tuin van Eros’.
Boekenschouw. Maart. Jos. Panhuysen beoordeelt de bloemlezing Dichters der Contra-Reformatie van Anton van Duinkerken.
Den Gulden Winckel. Maart. Onder het opschrift Balans? bespreekt J.C. Bloem een zestal dichtbundels, in 1932 verschenen, van J. Greshoff, S. Vestdijk, Eric van der Steen en A.J.D. van Oosten. - Gerard van Eckeren beoordeelt de roman Naakte Waarheid van Alie van Wije-Smeding, waarin hij ‘gesluierde waarheid’ ziet.
April. G. Stuiveling herdenkt Troelstra als romanties dichter. - G.H. 's Gravesande publiceert Een onderhoud met S. Vestdijk. - G. van Eckeren's Kroniek van het proza bevat een bespreking van Melodie der verten van Johan Fabricius, die zich ‘in dit boek een onzer belangrijkste vertellers toont.’
De Vlaamsche Gids. Maart. Deze aflevering bevat de toespraken bij de huldiging van Maurits Sabbe. - Julius Pée wijdt een uitvoerige letterkundige studie aan het leven en de werken van