den, behaalde in '60 de Reina Prinsen Geerligsprijs voor Kokkels (gedichten) en Stenen Spoelen (verhalen). In '61 verscheen de dichtbundel Morene, in '62 de novelle De overwinning, bekroond met een reisbeurs. Hij is redacteur van het maandblad Barbarber, en de enige in Nederland die een briefwisseling met Jan Hanlo tot het bittere einde toe volhoudt.
w.l. brugsma, geboren 1922 in Haarlem. Sinds 1954 reisredacteur van de GPD, een groep Nederlandse dagbladen. Reizen naar Afrika, Azië, Zuid-Amerika, het Nabije Oosten en Oost-Europa. Zijn eerste grote reportage betrof het begin van de Algerijnse revolutie in 1954. Bezocht Algerije en Tunis sindsdien acht maal. Wijdde televisieprogramma's o.a. aan Ferhat Abbas en de OAS-terreur. Schreef zijn Randstad-artikel terstond na terugkeer van bezoek aan Algerije in April en vlak voor vertrek naar de Verenigde Staten, Cuba en Noordoost-Brazilië, voor reportage over Kennedy's ‘Alliance for Progress’.
m. coutinho werd in 1913 in Amsterdam geboren. Hij vertaalde o.m. Nabokov's Lolita en Laughter in the dark, Dan Jacobson's Dance in the sun,, Martin Walser's Ehen in Philipsburg, Eleanor Roosevelt's On my own en Junichiro Tanizaki's De sleutel.
heere heeresma werd in 1932 in Amsterdam geboren, maakte reizen naar Friesland, Drente, Limburg, de Belgische Kempen en de noordelijke kusten van Frankrijk, is werkzaam als reclametekstschrijver, publiceerde de dichtbundel Kinderkamer, de novellenbundel Naar bevind van zaken, en andere verhalen en novellen in o.a. Vertoning, Gard Sivik, Roeping, Podium, De Gids en de Cartons voor Letterkunde. De roman Een dagje naar het strand geschreven in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen verschijnt dit jaar nog bij uitgeverij Contact, Randstad publiceert hieruit een fragment.
henk l. leffelaar, geboren in 1929 in Amsterdam. Groeide op in Medan (Sumatra), keerde in 1946 na Japanse internering terug naar Nederland. Studeerde Indonesisch recht aan de Leidse Universiteit; doctoraal in 1954. Oprichter en redacteur van Minerva, interacademiaal literair tijdschrift (1952-'54). Studeerde journalistiek aan de University of Georgia, Athens, Georgia, U.S.A. Woont nu in Evanston, Illinois. Publiceerde Het kaartenhuis in Dixie (1958), Leven op rantsoen (1959), Too many months, too many years (voorlopige titel, 1962).
wim meewis werd in 1926 in Antwerpen geboren. Verkreeg voor zijn romandebuut Geen scherzo voor de goden (1954) de Leo J. Kryn-prijs. Publiceerde sindsdien poëzie en proza in diverse tijdschriften; hij komt voor in de bloemlezingen Vijfde kolom (van Jan Walravens) en Dertien Vlamingen (van Ivo Michiels).
ann morrissett, geboren in 1925 in Ohio, bezocht de Universiteiten van Chicago, Columbia en Vermont. Na te hebben gewoond in New York, Washington, Parijs, Stockholm, Spanje en Italië is zij nu woonachtig in Tel Aviv, Israel. Zij werkte voor verschillende organisaties (o.m. The Committee on Africa) in Cuba, Porto Rico, Libanon en Cyprus, bovendien als onderwijzeres, vertaalster, en free-lance schrijfster. Het interview met Arrabal was impromptu: ‘I had no intention of writing it down, but at the end of the evening it seemed worth recording and later I showed it to Evergreen