Over de medewerkers
Walter van den Berg (1970) is vorig jaar uit de IT gestapt en conciërge geworden om in de kelder van het kantoor waar hij werkt te kunnen schrijven. Hij heeft een website waarop regelmatig nieuwe teksten staan: www.vandenb.com.
Alex Boogers (1970) publiceerde in 1999 de korte roman Het boek Estee onder het pseudoniem M.L. Lee. Dit voorjaar verscheen het vervolg Het waanzinnige van sneeuw (uitgeverij Podium), onder Boogers' eigen naam. ‘Origineel en ... overtuigend’, schreef Het Parool erover. Boogers' verhaal ‘Voor B. en de tranen van een pornoster’ is een vervolg op ‘Een gedicht voor Haley’ (M.L. Lee, Passionate maart-april 2001).
Martin Bril (1959) is vooral bekend als columnist, voor o.a. de Volkskrant. Vorig jaar verscheen zijn roman Evelien. Dit voorjaar verscheen zijn eerste dichtbundel: Verzameld werk.
Joris van Casteren (1976) is redacteur van weekblad De Groene Amsterdammer. Vorig jaar verscheen zijn dichtbundel Grote atomen bij Prometheus met daarin hoofdzakelijk jeugdgedichten die hij tussen zijn 16de en 20ste schreef. Onlangs is bij Prometheus zijn boek In de schaduw van de Parnassus verschenen, een reeks profilerende en portretterende interviews met zelfs door kenners vergeten dichters die ooit voor langere of kortere tijd een moment van roem beleefden.
Bjarne Donderdag (België, 1973) is biochemicus. Publiceerde poëzie en verhalen in o.a. De Brakke Hond en Yang. Nominatie Apollo Proza Prijs 02 voor verhaal ‘De horlogemaker van St. Pietersbanden’. Heeft een verhalenbundel gereed. Voorpublikaties daaruit in o.a. Passionate, Hollands Maandblad en De Brakke Hond.
Bart FM Droog (1966) is in februari 2002 voor een periode van twee jaar door
het college van B&W aangesteld als officiële Groninger Stadsdichter. Hij is hoofdredacteur van het internetpoëziedagblad Rottend Staal Online (www.epibreren.com/rs) en mede-oprichter van de Dichters uit Epibreren. Zijn meest recente bundel is Benzine (Passage, 2000). Begin dit jaar verzorgde hij met anderen de bloemlezing Dichters over Repin (Passage).
Xander Jongejan (1973) is projectleider bij Kunstenaars&CO in Amsterdam. Daarnaast legt hij zich toe op het schrijven van leesbare poëzie. Met Jasper Langedijk bestiert hij De Eendagsvlieg, tijdschrift voor eigen proza, poëzie en toneel. In 2002 verschijnt de laatste (achtste) editie. Jongejan is op zoek naar een uitgever voor zijn gedichten.
Dennis Rijnvis (1980) studeert Journalistiek in Utrecht. Hij publiceerde eerder in Passionate, De Brakke Hond en Opspraak.
Vrouwkje Tuinman (1974) is columnist en journalist voor o.a. Utrechts Nieuwsblad, Rails en diverse muziekbladen. Ze publiceerde enkele verhalen in bloemlezingen en schreef met Ingmar Heytze het boekje Verdomd interessant, maar gaat u verder - De taal van Wim T. Schippers. Ook verschenen van hun hand inmiddels twee poëziebloemlezingen in een drieluik rondom seks, drugs en rock ‘n’ roll. Tuinman treedt regelmatig op tijdens festivals en literaire avonden.
Kees Versteeg (1959) was het afgelopen jaar erg druk bezig met het discussiëren op politieke forums zoals het Pim Fortuyn Forum www.fortuyndiscussie.nl Na de moord op Fortuyn is zijn belangstelling voor politiek tanende. Verder dient zijn huis momenteel als decor voor de opnamen van de korte film Koos van de Rotterdamse filmmaakster Stella van Voorst van Beest, over anonimiteit en saamhorigheid in een Rotterdamse portiekwoning.
Tommy Wieringa (1967) schreef drie romans omdat hij geen gitaar kan spelen. Hij zou liever uitsluitend korte verhalen schrijven, maar gezien de lage status van het korte verhaal staat dat gelijk aan literaire onzichtbaarheid. Wekelijks schrijft hij een stuk voor de krant dat gezien de vorm, de lengte en zijn portret erboven een column heet, maar een verborgen kort verhaal is. Meer Wieringa op: www.epibreren.com/wieringa