Hennie Maliangkay '44
is beeldend kunstenaar; hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, en aan de Vrije Academie in Den Haag. Incidenteel werkt hij voor de televisie; zo was hij redacteur voor de VARA. Met Waskowsky deelde hij een passie voor het schaken. Maliangkay werkte jarenlang als schaakverslaggever voor het Vrije Volk en de VPRO-radio, en hij organiseerde ooit samen met Jan Timman een grote schaaktentoonstelling. Enkele jaren geleden wist hij in een simultaanpartij wereldkamioen Kasparov te verslaan.
Erik van Muiswinkel
studeerde in 1985 af in de Nederlandse taal- en letterkunde met een scriptie over Waskowsky. In hetzelfde jaar stelde hij samen met Rien Vroegindeweij de Verzamelde gedichten van Waskowsky samen. In 1990 verscheen van hem, samen met Thecla Bakker, het boekje Man laat zich oor aanlijmen, een verzameling sterke verhalen uit Nederlandse kranten tussen 1980 en 1990. Van Muiswinkel maakte verder naam als cabaretier, en is inmiddels een bekende tv-persoonlijkheid.
Giel van Strien '65
is actief in de letteren in Rotterdam. Zo leverde hij een bijdrage aan de VoorUITblik van het Algemeen Dagblad. Tevens heeft hij zitting in de redactiecommissie van de literaire kaart van Rotterdam. En hij werkt mee aan een letteren-notitie die t.z.t. aan de gemeente Rotterdam aangeboden zal worden. Onlangs trok hij naar Praag waar hij in de literaire scene infiltreerde. Zo is zijn droom om ooit een Praag-special te maken dichterbij gekomen.
Peter Swanborn '63
vertegenwoordigt de degelijkheid onder de Rotterdamse dichters. Hij houdt niet van drank, niet van seks en niet van literatuur waar deze beide in voorkomen. Zijn artikelen voor Passionate over Poetry International hebben ertoe geleid dat hij nu tevens free-lance medewerker van de Volkskrant is. Op 21 september zal hij samen met de pianiste Rita Knuistingh Neven optreden in het Bibliotheektheater.
Kees Versteeg '57
kwam via zijn idool Gerrit Komrij op het spoor van het werk van Waskowsky. Momenteel is de aforist Versteeg bezig zijn repertoire uit te breiden; hij schrijft korte verhalen waarin hij met thema's als de high-tech samenleving, androgynie en quantummechanica de lezer wil voorbereiden op de komst van de 21-ste eeuw.
Rien Vroegindeweij '44
stelde mede de Verzamelde gedichten van Waskowsky samen. Hij publiceerde verschillende dichtbundels, en de verhalenbundel De stier van Spangen. Zijn columns over Rotterdam voor het Vrije Volk en Rotterdams Dagblad zijn gebundeld in Rotterdam voor beginners, Rotterdam voor gevorderden, en De nieuwe Rotterdammer. Verder werkte hij mee aan het nulnummer van het cultureel periodiek Transito.
redactie: Erik Brus