Over de medewerkers
Arnoud van Adrichem | (1978) is dichter, hoofdredacteur van Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Onlangs verscheen bij uitgeverij Contact zijn poëziedebuut Vis (genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs). Samen met Jan Lauwereyns schrijft hij aan de essaybundel Stemvork. Voorts werkt hij met Han van der Vegt aan de vertaling van de dichtbundel The Age of Huts (compleat) van Ron Silliman.
Jan Baetens | (1957) is verbonden aan de afdeling culturele studies en literatuurwetenschap van de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij zich vooral bezighoudt met woord- en beeldstudies. Eind 2008 verschijnt zijn studie over de ‘verboeking van films’: La Novellisation. Du film au roman (Les Impressions Nouvelles). Voor zijn bundel Cent fois sur le métier (Les Impressions Nouvelles) kreeg Baetens in 2007 de driejaarlijkse prijs van de Franse gemeenschap van België.
Lars Bernaerts | (1980) is als onderzoeker verbonden aan de vakgroep Nederlandse Literatuur van de Universiteit Gent. In zijn proefschrift, De retoriek van waanzin, bestudeerde hij moderne representaties van waanzin in de Nederlandse literatuur.
August Hans den Boef | (1949) is als docent/onderzoeker werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam aan het Instituut voor Media en Informatie Management. Recente boekpublicaties: God als hype. Dwarse notities over religieus Nederland (2008), Sherlockholmesing. Pastiches op werk en leven van Sir Arthur Conan Doyle (2005), Nederland seculier! Tegen religieuze privileges in wetten, regels, praktijken, gewoonten en attitudes (2003). Binnenkort verschijnt bij Van Gennep: (met Kees Snoek) O God er is geen God! Multatuli over religie.
Martien Bos | (1976) studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij tekent schrijversportretten voor de GPD-kranten en maakt illustraties voor boeken, literaire tijdschriften en magazines. Zie ook www.antisomber.nl.
Leon Gommers | (1958) is schrijver. Hij schreef vier romans, waaronder De Hondewacht, Het uurwerk van Floor en De ziel van de kakkerlak. Hij maakte de theatermonoloog Frenesie en publiceerde diverse verhalen in onder meer yang, DW B, De Gids en Parmentier. Gommers woont en werkt in Nijmegen.
Pol Hoste | (1947) is schrijver. Hij publiceerde onder meer een achttal romans en twee theaterstukken. Zijn laatste drie boeken, De lucht naar Mirabel (1999), Montréal (2003) en Een dag in maart (2006), vormen samen een trilogie over de stad Montréal.
Lucas Hüsgen | (1960) is schrijver, dichter, vertaler. Debuteerde in 1992. Eind 2007 verschenen de essaybundel Wat een romantische droom (Vantilt) en de roman Plooierijen van geschik (Querido; genomineerd voor Gouden Uil en Libris Literatuurprijs). Hüsgen is vaste medewerker van Parmentier.
Sybren Polet | (1924) is schrijver. Hij publiceerde meer dan vijftig boeken, waaronder romans, dichtbundels, verhalenbundels, toneelstukken, bloemlezingen en autobiografieën. In 2003 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre, en in 2005 de Dirk Martensprijs voor zijn autobiografische drieluik Een geschreven leven. Polet behoort tot de belangrijkste schrijvers van ons taalgebied.
Agur Sevink | (1968) is wetenschapper en schrijver. Hij debuteerde in 2003 met de verhalenroman De leverancier (samen met Hans van Wetering), en werkt nu aan zijn soloroman Het boek water. Hij publiceerde korte verhalen in onder meer yang en was enige tijd als columnist verbonden aan Mare. Sevink is vaste medewerker van Parmentier.
Bart Vervaeck | (1958) is hoogleraar Nederlandse literatuur aan de Universiteit Gent. Hij is auteur van Het postmodernisme in de Nederlandse en Vlaamse roman, Vertelduivels (samen met Luc Herman) en Literaire hellevaarten. Binnenkort verschijnt van hem een boek over de Lokiencyclus van Sybren Polet.
Sven Vitse | (1981) verdedigde in 2008 aan de Vrije Universiteit Brussel een proefschrift over poststructuralisme, ander proza en postmodern proza. Hij werkt als juniordocent aan de Universiteit Utrecht.
Lukas De Vos | (1949) is hoofdjournalist VRT. Hij publiceerde een dertigtal boeken over sciencefiction, film, thrillers, letteren, economie en politiek. Hij schreef over Polet in De Vlaamse Gids en Restant. In het najaar verschijnt, na Hongkong, zijn tweede Aziëboek: Iets Meer naar het Oosten.
Charlotte van der Wiel | (1977) studeerde grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Sinds 2005 werkt zij als zelfstandig grafisch ontwerper - met een grote liefde voor fotografie - onder de naam Sjalot Ontwerp.
Paul de Wispelaere | (1928) is romanschrijver en essayist. Hij schreef onder meer Louis Paul Boon, tedere anarchist (1976), Tussen tuin en wereld (1978), Het verkoolde alfabet (1992), Cuba en andere reisverhalen (2002) en Onder voorbehoud (2003). Hij was hoofdredacteur van het Nieuw Vlaams Tijdschrift en werkte mee aan onder meer Diagram, Komma, Het Vaderlanden Nieuw Wereldtijdschrift. Van 1972 tot 1992 doceerde hij moderne Nederlandse letterkunde aan de Universitaire Instelling Antwerpen. Hij richtte er in 1986 tevens het Louis Paul Boon-documentatiecentrum op.