boek leidde tot een aantal radio-interviews met de auteur, zodat Multatuli weer wekenlang in de media te vinden was.
Naar aanleiding van het verschijnen van de biografie organiseerde de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) in samenwerking met het Multatuli Genootschap in theater De Balie te Amsterdam op 18 september een lezingenavond, gepresenteerd door Chantal Keijsper. Sprekers daar waren Frits Abrahams, Hans van den Bergh, Marion Bloem, Annemarie Kets-Vree, Dik van der Meulen, Gerard Termorshuizen, en Philip Vermoortel. Zij allen berichtten in hun lezingen over een bepaald onderwerp Multatuli betreffend. U treft de lezingen, behalve die van Bloem, aan in dit nummer van Over Multatuli. Tevens werd op die avond de Saïdjah-elegie ten gehore gebracht, een weinig uitgevoerde compositie van Richard Hol die gebaseerd is op het verhaal van Saïdjah en Adinda uit de Max Havelaar.
Multatuli was ook in een ander theater te vinden. In de Nes, waar Multatuli zelf graag de vaudevilletheatertjes bezocht die zich daar in de negentiende eeuw bevonden, werd in september in het geheel gerenoveerde theater De Engelenbak het stuk Multatuli & Ik door de amateurtheatergroep Toetssteen opgevoerd. Het werd geschreven door scenario- en toneelschrijver Ger Beukenkamp en gaat over Multatuli's vrouw Tine die aan het einde van haar leven terugdenkt aan haar samenzijn met Multatuli.
Maar niet alleen op de planken, ook op het witte doek keerde Multatuli terug. Het Filmmuseum te Amsterdam startte in oktober een programma met films uit en over Nederlands-Indië. Ook de Max Havelaar-film van Fons Rademakers ontbrak niet. Speciaal voor deze gelegenheid had het Filmmuseum een nieuwe kopie van de film laten vervaardigen zodat de inmiddels 27 jaar oude film als het ware weer van het scherm af spatte.
Uiteraard is er is ook wat te melden uit Multatuli-kringen. Op zaterdag 2 maart, Multatuli's verjaardag, sprak de Leidse historicus Willem Otterspeer tijdens de jaarvergadering van het Multatuli Genootschap over Willem Frederik Hermans en Multatuli (zie Over Multatuli nr. 49). Deze lezing werd voorafgegaan door de overhandiging van een aantal brieven, dat tientallen jaren verloren was gewaand. Het gaat om zeventien brieven en briefkaarten van Herman Neubronner van der Tuuk aan uitgever R.C. Meijer. Ze hadden al die jaren in een bureaula gelegen op het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (kitlv), waar ze gebruikt waren voor een publicatie over leven en werk van Van der Tuuk.
Op de najaarsbijeenkomst op 19 oktober sprak Elsbeth Etty. Zij meldde in haar lezing dat ze haar bewondering voor Multatuli deelde met haar grootvader, die ooit een leidraad heeft geschreven om Multatuli te lezen. U treft de lezing in dit nummer aan. Bij diezelfde gelegenheid werd biograaf Dik van der Meulen geïnterviewd door Over Multatuli-redacteur en neerlandicus Jaap Grave.