Vlaamse grafiek en schilderkunst in Duitsland.
Op initiatief van Wolfgang Frieben (uitgever van ekonomische tijdschriften te Bad Godesberg) loopt sinds november 1967 een tentoonstelling van Vlaamse grafiek en schilderkunst door diverse steden in Duitsland. Nagenoeg 60 schilderijen en etsen van René De Coninck, Hubert de Vries, Staf Van Elzen, Rik Slabbinck, Renaat Saey, Roland Massa, Jan Vaerten, Toon Saelens, Roger De Brock, Pol Mara, Felix De Boeck, Robert Geenens, Bruno Dyckmans, Luc Peire, Guy Vandenbranden, evenals beeldhouwwerken van Remi Cornelissens, genieten er een steeds stijgend sukses.
Bij de opening van deze rondreizende tentoonstelling einde november 1967 in de Stadthalle van Bad Godesberg in aanwezigheid van ambassadeur Walter Loridan en burgemeester Linz (Bad Godesberg) sprak mr. Johan Fleerackers, kabinetschef van de minister van Nederlandse Kultuur. Ongeveer 100 bezoekers maakten te Bad Godesberg kennis met onze Vlaamse grafici en schilders. Op doorreis naar Paderborn kende de tentoonstelling ‘Flämische Malerei und Graphik’ in het stadhuis (Am Abdinghof) een groot sukses. Burgemeester Tölle, die de tentoonstelling op 9 december 1967 geopend had, beleefde zelfs het ongewone feit dat ca 600 leerlingen van de stedelijke kunstakademie de tentoonstellingsruimte voor 3 volle uren innamen om ter plaatse, ondeleiding van hun leraars, de aanwezige werken te bestuderen.
Tenslotte ging dezelfde tentoonstelling eveneens naar Siegen, en dit van 9 februari 1968 tot 3 maart. Wolfgang Frieben, die met deze tentoonstelling nog uitgebreide plannen heeft, heeft te Siegen ook het ter plaatse gelegerde Belgische garnizoen in deze tentoonstelling willen betrekken. De tentoonstelling zelf werd te Siegen nog aangevuld met schilderwerk van Renaat Ivens (Itegem).