Medewerkers aan dit nummer
Piet Valkman (Den Haag, 1930) Had vele beroepen (luchtmacht, zeeman, verkoper van vliegtuigen en computers, detective, handelaar in schilderijen en onroerend goed, journalist) maar sinds enkele jaren full time schrijver. Publiceerde meer dan honderd verhalen in het Engels (Cape, Times, Argus, Fair Lady, Points of View, Adam) en het Nederlands (NVT, Vlaamse Gids, Avenue Literair, Ganymedes, Plot) en de bundels De grote regen (1975), Rode papaver (1977) en de novelle Maja (1978). Een nieuwe bundel is in voorbereiding, waarvan hier het titelverhaal Het moerastouw wordt gepubliceerd.
Freddy de Vree, geboren te Antwerpen op 3 oktober 1939. Producer BRT-3 sedert 1966. Publiceerde essays en romans, naast monografieën over schilders, waaronder: Pierre Alechinsky (1976), Zao Wou-Ki (1977), Marcel Broodthaers (1979). Gedichtenbundels, o.m.: Een sneeuwklok in hel (1972), Alsof zij niets was (1973), Steden en sentimenten (1976), De dodenklas (1977). Is redacteur van Kunst & Cultuuragenda.
Marcel Coole, geboren te Kortrijk op 21 augustus 1913. Woont te Brussel. Ere-bestuursdirecteur van de Instructieve Programma's van de BRT. Ere-voorzitter van de Vereniging van Vlaamse letterkundigen. Medestichter van de poëzietijdschriften Klaverdrie en De Spiegel. Redacteur van het NVT. Schreef een twintigtal dichtbundels en vier toneelstukken.
Henri-Floris Jespers, zie NVT nummer 4 van deze jaargang.
Staf Schoeters, geboren te Merksem op 21 april 1949. Studeerde geschiedenis en Psychologische Wetenschappen te Gent. Sedert 1974 houdt hij zich in de mate van het mogelijke bezig met kreatief schrijven (free-lance vertaalopdrachten, copy-writing, polemieken, journalistieke bijdragen voor diverse tijdschriften). ‘Het interview’ komt uit de bundel verhalen Notities bij het onvermogen die zopas werd voltooid. Werkt momenteel aan een roman.
Wim Meewis, zit NVT nummer 1 van deze jaargang.
Claude van de Berge, zie NVT nummer 2 van deze jaargang.
Georges Wildemeersch, zie NVT nummer 5/6 van deze jaargang.
Eddy van Vliet, zie NVT nummer 1 van deze jaargang.
Georges Adé, zie NVT nummer 2 van deze jaargang.
J.J. Wesselo, geb. 1940. Woonachtig in Amsterdam. Publiceerde: Pieter van Woensel (1974; biografie/bloemlezing van deze 18e-eeuwse nonconformist); Het tijdbeeld (1974; essays); Het einde (1975; roman); Syndromen (1977; poëzie en proza's). Werk van hem verscheen in Literair Lustrum 2, Literair Akkoord en Kritisch Akkoord.
Publiceerde proza, poëzie, essays en kritieken, vooral op het gebied van de moderne Vlaamse prozaliteratuur, in de tijdschriften: Merlyn, Forum der Letteren, Spiegel der Letteren, Tirade, Raam, Kreatief, Yang, Dimensie, De Vlaamse Gids, NVT en Kultuurleven; in het laatstgenoemde is hij sinds enkele jaren ‘kronikeur’ voor nederlandstalig proza.
Bavo Lievens, geboren 5 december 1942, studeerde filosofie, theologie en oosterse filologie. Sedert enkele jaren wijdt hij zich aan het Chinees Boeddhisme, onder leiding van Ch'an-meester Nan Huai-chin (Taiwan). 1978-79 was hij associate professor National Political College (Taiwan). Ma-tsu: De gesprekken verschijnt in 1980. Verder publicaties van diverse artikelen i.v.m. het Ch'an (Zen)-boeddhisme.
Koen Vermeiren, geboren 18 december 1953 te Antwerpen. Licentiaat Germaanse Filologie. Werkzaam in het onderwijs. Redactielid van het zopas ontbonden literaire tijdschrift ‘Drempel’. Werkt aan een doctorale dissertatie over ‘Taalspelen als onderdelen van een levensvorm; een onderzoek naar de taaltheoretische opvattingen in het prozawerk van Willem Frederik Hermans’.