Zuid-Afrika: |
168 maanden + 84 maanden voor wetenschappelijk onderzoek.
(neerlandistiek: studiebeurzen: '72-'73: 2 × 12 m.; '73-'74: 1 × 12 m.; '74-'75: 3 × 12 m. + 1 × 4 m.
stipendia: '72-'73: 3 × 12 m.; '73-'74: 3 × 12 m.; '74-'75: 2 × 12 m. + 2 × 4 m.) |
Behalve de bovenstaande beurzen kunnen er nog beurzen en toelagen voor wetenschappelijk onderzoek verstrekt worden in het kader van uitwisselingsprogramma's tussen de Nederlandse Organisatie voor Zuiver-Wetenschappelijk Onderzoek (Z.W.O.) en de nationale onderzoeksraden in Frankrijk en Italië (voor personen met de Franse resp. Italiaanse nationaliteit). Tussen de Verenigde Staten en Nederland bestaat een uitwisselingsprogramma, het Fulbright Programma, dat ook voor ‘graduate students’ geldt.
Volledige gegevens over Nederlandse beurzen voor buitenlanders, waarbij de adressen waar deze in de verschillende landen moeten worden aangevraagd, zijn tot en met 1973 verschenen in het NUFFIC-bulletin (zie NEM-16, blz. 34-35), daarna in de vorm van een aparte publikatie van de NUFFIC, die op het adres Molenstraat 27 in Den Haag te verkrijgen is.
jdr
Senior Lektor uit Pietermaritzburg in België. De heer S.W. van Zuydam van de Universiteit van Natal in Pietermaritzburg heeft in het kader van het Belgisch-Zuidafrikaans Cultureel Akkoord een beurs gekregen voor studie in de neerlandistiek aan een Belgische universiteit. Sedert 1 oktober 1974 vertoeft hij aan de VUB, waar hij bij prof. Weisgerber aan een dissertatie werkt over ‘een onderzoek naar bepaalde structuuraspecten in het werk van L.P. Boon’ (deze dissertatie is bestemd voor de Universiteit van die Witwatersrand, o.l.v. prof. dr. E. Lindenberg). De heer Van Zuydam volgt tevens colleges over modern proza en poëzie en algemene literatuurwetenschap. Hij woont met zijn gezin in Oostende.
wt