Van het ‘afdelingsfront’ zijn de volgende berichten:
De immer actieve afdeling Mechelen, onder het geïnspireerd voorzitterschap van Annemie Jongbloet-Stoop, nodigde op 23 januari gewezen Minister-President Luc Van den Brande uit, die het had over ‘Nederland en Vlaanderen in het perspectief van een groter wordend Europa’ (zie hierover het korte verslag hierna).
Op 11 maart zal prof. Ludo Beheydt een lezing met dia's houden over zijn pas verschenen boek bij het Davidsfonds: Eén en toch apart. In de maand mei is een uitstapje gepland naar Ename, Oudenaarde en Sint-Maria-Horebeke naar aanleiding van de voordracht van Chris Vonck over ‘Protestantisme in Nederland en Vlaanderen’.
De afdeling der beide Lintburgen houdt op 15 mei 2003 haar jaarvergadering.
De afdeling Brussel organiseert op 18 maart in de Ostzaal van de Abdij van Grimbergen een lezing met oud-premier Leo Tindemans in verband met zijn memoires, die onlangs gepubliceerd zijn.
Enkele maanden geleden versmolten de afdelingen Oost-Vlaanderen en Zeeland tot één geheel onder de noemer Oost- en Zeeuws-Vlaanderen. Enkele lezingen en activiteiten stonden bij het ter perse gaan nog op stapel. De leden van deze afdeling worden op de hoogte gehouden via een Mededelingenbrief.
Minder goed nieuws is er van de afdeling West-Vlaanderen, die zo goed als stil ligt. Er wordt dringend gezocht naar actieve bestuursleden die secretaris-penningmeester Eric Ruysschaert willen bijstaan.
De afdeling Noord-Holland heeft een mooi 2002 achter de rug en wil met het nieuwe actieve bestuur naast een goed programma nu maar eens gaan werken aan uitbreiding en meer uitstraling. Een lezing van algemeen secretaris Pim van der Meiden over Suriname is bij het uitkomen van Neerlandia achter de rug (8 februari), maar de afdeling hoopt dat nog verschillende excursies en lezingen zullen volgen.
Gelukkig wordt de installatie van twee nieuwe afdelingen nog vóór het eind van dit jaar verwacht.