Lezing
De dichter Hans van de Waarsenburg kwam daarna aan het woord. Hij vertelde op zeer geanimeerde wijze over zijn dichterschap
De voorzitter van de werkgroep ‘Literatuur’, de heer Hofman (links) in gesprek met de dichter Van de Waarsenburg.
Drukte bij de stand van de Vrije Radio's uit Belgisch-Limburg.
en de lange weg die hij moest afleggen om tot enige bekendheid te komen. De moeilijkheden die hij daarbij moest overwinnen deden velen bedenkelijk kijken. Voorts schetste hij de verschillende literaire stromingen die na 1945 ontstonden en gaf hij een inzicht in de ontwikkelingen bij de bekende literaire tijdschriften in het Nederlandse taalgebied. Uit het stellen van vele vragen, zijn onverbloemde antwoorden en de daarop weer volgende reacties bleek dat dit programma-onderdeel zeer werd gewaardeerd. Van de Waarsenburg sloot af met het voorlezen uit eigen werk.
De ruime lunchpauze diende ook voor het innemen van geestelijk voedsel. Zo waren er de stands van het Poëzie Centrum uit Gent, van Opwenteling uit Eindhoven, van Randschrift uit Nijmegen en Lift uit Den Haag, die ieder op hun eigen terrein uitgebreide inlichtingen gaven over poëzie in al haar vormen en de mogelijkheden om die poëzie in de publiciteit te brengen.
Een aantal vrije radio's die uit Belgisch Limburg aanwezig waren lieten zien dat ook literaire programma's door hen worden verzorgd. Enkele contacten werden gelegd voor het maken van poëzieprogramma's.