Dure boeken en kleine beurzen.
Geachte Redactie,
In het artikel ‘Dure boeken en kleine beurzen’ beklaagt de heer C.W. v.d. Pot zich er o.a. ook over dat de Verspreide Geschriften van Fruin slechts verkrijgbaar zijn, als men in eens het heele werk neemt.
Het schijnt dien heer onbekend gebleven te zijn dat een groot deel dier ‘Verspreide Geschriften’ in 6 deelen opnieuw zijn uitgegeven onder den titel: ‘Tachtigjarige oorlog, Historische opstellen’ en dat die 6 deelen ieder afzonderlijk verkrijgbaar zijn gesteld.
De uitgever van Fruin's Werken heeft juist met het oog op de kleinere beurzen deze goedkoope uitgave (f 1.90 per deel) ondernomen, doch de waardeering van die kleinere beurzen blijft voorloopig nog uit.
U zult mij genoegen doen dit in het volgend nummer van Neerlandia een plaats te geven.
MARTINUS NIJHOFF.
's-Gravenhage, 30 Juli 1910.
Het Nieuwsblad van den Boekhandel het stuk van den heer v.d. Pot overnemend, voegde er het volgend naschrift aan toe:
‘In het buitenland, met name Engeland, pleegt men van vervolgwerken ook afzonderlijke afleveringen te verkoopen. De groote serieën, waarmede Harmsworth en Cassell telkens weder de markt beladen, vinden op die wijze hun koopers. Zes of zeven stuivers tegelijk zal men grif betalen en wie eens over den dam is, keert meestal niet terug. Zoodoende komt menig burgerman daar te lande in het bezit van geheele boekenreeksen, waarvoor men hier niet spoedig inteekenen zal.’
Nederlanders en Stamverwanten,
Bevordert de Vlaamsche Beweging door in Vlaanderen Nederlandsch te spreken en in Uw briefwisseling met Vlaanderen het Nederlandsch te gebruiken!