twee keer in actie kwam. Eerst op 20 april op het feestmaal voor vrienden van het bruidspaar, bij gelegenheid van hun ondertrouw. De jongelui hadden hun eigen feestje, zonder ouders.
Op de huwelijksdag zelf vervaardigde Kok wederom de tafelversiering bij het dessert, nu voor een uitgebreider gezelschap, inclusief de familie. 's Middags stond het dessert met de suikerwerken al klaar. Het zag er ‘superbe en fraay’ uit. Veel volk kwam dit dessert bekijken. Het was in Amsterdam gebruikelijk dat de bruidstafel binnenshuis te bezichtigen was voor het publiek. Buiten was dan de stoep bestrooid met verse bloemen en groen.
Het gezelschap ging om half tien aan tafel en twee uur later presenteerde monsieur Kok hoogstpersoonlijk het dessert. Op het middenstuk stonden de namen gevlochten van bruid en bruidegom met hun gekleurde wapens, een herder en een herderinnetje hoedden enkele schaapjes in het veld. Aan weerszijden zorgden twee olielampjes voor verlichting. Als die uitgingen, moest het jonge paar naar bed.
Adriaan Kok stond hoog aangeschreven in Holland. Zondag 9 augustus 1750 verzorgde hij in Amsterdam de desserttafels van de middag- en avondmaaltijd ter gelegenheid van de komst van erfstadhouder Willem iv met zijn vrouw Anna van Hannover en dochtertje Carolina. Daags daarna roemde de Leydse Courant de ‘vermaarden uitvinder’ Adriaan Kok en gaf een beschrijving van zijn desserts. Zo bestond het middagdessert uit een complete buitenplaats in miniatuur, met in het midden een triomfboog van massief zilver en daarop een beeld van Saksisch porselein met het devies ‘Vivat de prins’, gegarneerd met confituren en fruit. Onder die triomfboog stond een door vier paarden getrokken Romeinse zegewagen van suiker, met daarin de vorst als opperbevelhebber van vloot en leger.
Op 28 juni 1757 vervaardigde Kok een groot tafelstuk voor de gouden bruiloft van de Amsterdamse burgemeester Gerrit Hooft en zijn vrouw Hester Hinlopen in het sjieke Oudezijds Heerenlogement. Rond drie uur startte een overvloedige middagmaaltijd en om tien uur een avondmaaltijd, waarvan het ‘tafelcieraed’ uitgebreid staat beschreven en afgebeeld in de Nederlandsche Jaerboeken van juli 1757 (p. 571-580) en hierboven. Het middenstuk bestaat uit een tempel van suiker met acht vergulde Korinthische zuilen. Achter de bruid en bruidegom - verbeeld als deugd en verstand - staan de Voorzichtigheid en het Verstand, zoals deze in werkelijkheid door Hooft boven de voordeur van zijn huis aan de Herengracht