Over de medewerkers
Boudewijn Büch, geb. 1948, neerlandicus en germanist. Publiceert in talloze kranten, weekbladen en tijdschriften. Maakt boekenprogramma's voor radio en televisie. Dichter, romancier en schrijver van verhalen. Poëzie-debuut in 1976: Nogal droevige liedjes voor kleine Gijs. Romandebuut in 1981: De Blauwe Salon. Zijn bekendste roman is vermoedelijk De kleine blonde dood (1985).
Anton Ent (ps. van Henk van der Ent), geb. 1939, is leraar Nederlands te Apeldoorn. Zeven gedichtenbundels, waaronder Hagel en sneeuw (1969), Een woning van betekenis (1976), De hoed van Kierkegaard (1983) en Feestgangers (1986). Onder eigen naam publiceerde hij de novelle Wie niet zien kan (1980) en beschouwingen over literatuur, ethiek en esthetiek.
H.G. Liebentrau, geb. 1945, studeerde Portugese taal- en letterkunde. Publikaties in kleine oplage, gewoonlijk verzorgd door meesterdrukker Ger Kleif (Sub Signo Libelli). Publiceerde eerder in Maatstaf.
J.J. Peereboom, geb. 1924, anglist. Schreef een proefschrift over de romans van Henry Fielding. Journalen (Ik ben niets veranderd), verhalen (De gravin van Loosdrecht) en een roman (Honkman's reizen). Levert regelmatig bijdragen aan het Cultureel Supplement van het nrc/Handelsblad. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe roman Een man aan de deur.
J. Rentes de Carvalho, geb. 1930. Portugees schrijver. Woont sinds 1956 in Nederland. Doceert Portugese letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van hem werden in Portugal o.a. gepubliceerd de romans Montedor (1968) O Rebate (1971) en A sétima onda (1984). In Nederland verschenen van hem o.a. Waar die andere God woont (1972) en De zevende golf (1983). Binnenkort verschijnt zijn verhalenbundel De juwelier. Behalve in Portugese en Braziliaanse kranten en tijdschriften heeft hij ook gepubliceerd in De Gids, Newfoundland, Vrij Nederland, Literair Paspoort en Maatstaf.
Henk Wolzak publiceert regelmatig artikelen over de Sovjetunie en hij is directeur van de Boekovski Stichting/Sacharov Instituut in Amsterdam.