schoudervullingen en zwarte leren jacks postmodern uit te zien, was Harrie gekleed in iets wat zich niet laat omschrijven als fashion statement.
Hij kon enorm bevlogen vertellen. Een stortvloed aan informatie en anekdotes daalde op ons neer, waarbij hij soms opstond om met grote passen voor te doen hoe een paard een zware kar trekt.
De lessen waren gezellig en chaotisch. Helaas heb ik het niet lang volgehouden, ik was uiteindelijk veel te lui om hele stapels tekeningen te maken voor een paar seconden film.
Begin jaren negentig, ik was inmiddels afgestudeerd en had wat gereisd. Ik kwam terug en mijn loopbaan als illustrator, lange tijd non-existent, kreeg enige vorm.
Mijn eerste boekje in kleur, Vriendjes genoeg van Nannie Kuiper, maakte deel uit van een kleine serie prentenboeken uitgegeven door Unieboek. Eén van de andere deeltjes was Ik wil die van Imme Dros en Harrie Geelen.
Ik vond het een sensatie! Het verhaal, prachtig verteld in korte zinnen, gaat over een meisje, Ella, dat nieuwe schoenen wil. Ze ziet hele mooie rode, maar... ze zijn nèt iets te klein. Maar ze wil geen andere, ze wil die! Als ze naar oma gaan in Rotterdam beginnen haar voetjes enorm zeer te doen.
Prachtig is de tekening waarop Ella een verlichtend voetenbad neemt in de toiletpot.
Ella bestaat uit niet meer dan een neus en een stipje als oog en een toefje rood haar.
Maar wàt een karakter! De tekeningen leken uit de losse pols trefzeker op papier gezet, ik had zoiets wilds nog nooit gezien. Echt een juweel van een boek.
Toen ik in datzelfde jaar werd uitgenodigd voor een boottochtje met illustratoren en auteurs, waren daar ook Harrie en Imme aan boord. Ik vertelde Harrie schuchter dat ik zo genoten had van Ik wil die, waarop hij ant-