Uit de tijdschriften
School. Dit opinieblad voor de onderwijspraktijk gaat in de nieuwe opzet ook aandacht besteden aan kinderboeken om aldus het gat, ontstaan door het wegvallen van leestekens, enigszins op te vullen.
John Verhallen, PABO-docent in Amsterdam, bespreekt in het tweede nummer van jaargang 5 manieren om gelezen boeken te verwerken. Een en ander is uitgesplitst naar onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Er is bovendien voor al deze groepen een beperkte geannoteerde lijst met aan te raden boeken.
Bzzlletin (142, 1987) bevat een artikel van Peter van den Hoven over de belangrijkste gebeurtenis op het gebied van de jeugdliteratuur. In Grensoverschrijdingen signaleert hij als de belangrijkste gebeurtenis de Verzamelde liedjes en gedichten van Willem Wilmink.
Bzzlletin (143, 1987) bevat een artikel van Peter van den Hoven over de Ontwikkeling van de Arubaanse jeugdliteratuur en de Arubaanse uitgeverij Charuba die onder de vleugels van Leopold actief is. Miep Diekmann en Liesbeth ten Houten zijn aan het woord en een aantal Arubaanse debuten zoals Mosa's eiland van Desuree Correa, Warwind van Josetta Daal en Wi-ki-ki-ri-ki-ki, benevens Boy van Ted Schouten komen aan bod.
Harry Bekkering en Nick Smarius schrijven over Hans Andreus: Kinderversjes of kinderpoëzie en Peter van den Hoven toont aan dat de aanschafinformaties van het NBLC soms wel erg oppervlakkig zijn.
Kleio, tijdschrift van de Vereniging van Docenten in Geschiedenis en Staatsinrichting in Nederland (februari 1987) bevat een ‘gesprek met Tonny Vos-Dahmen von Buchholz’. Uitgebreid wordt ingegaan op haar historisch werk, waarbij feit en fictie, thematiek, plaatsing in ruimte en tijd en ‘illustraties en beeldvorming’ aan de orde komen. Afgesloten wordt met de bruikbaarheid van deze boeken voor het onderwijs.