organiseren van lezingen, literaire wandelingen en de uitgave van de serie Cahiers, waarin wetenschappelijke artikelen en essays over Couperus worden gepubliceerd.
Over Couperas-belangstellig in academische kringen heeft Kreuzen weinig te klagen. Wel merkt hij dat Couperus onder studenten minder favoriet is. ‘Maar dat kan ook met leeftijd te maken hebben,’ zegt hij. Als voormalig docent Nederlands ziet hij met enige bezorgdheid hoe op de scholen de aandacht voor literatuur vermindert. ‘Maar dan kijk ik naar mijn zoon, en daar put ik dan weer hoop uit. Tot zijn achttiende raakte hij geen boek aan. Toen begon hij ineens te lezen, en daar is hij nooit meer mee opgehouden. Nu werkt hij bij antiquariaat De Slegte.’
Ter ere van het jubileum organiseert de stichting op 27 april in het Kurhaus een dag waarop onder meer een lezing van Couperus-biograaf Bastet en een literaire theatervoorstelling op het programma staan. Ook wordt het achtste Couperus Cahier gepresenteerd, waarin de geschiedenis wordt beschreven van de beide Couperusgenootschappen. Het eerste werd vijf jaar na de dood van de schrijver opgericht door zijn weduwe Elisabeth Couperus-Baud. Het werd na acht jaar opgeheven. Aan het ontstaan en uiteenvallen van dit genootschap en aan de jubilerende stichting wordt in april ook een tentoonstelling gewijd in het Louis Couperus Museum.
Website: www.louiscouperus.nl. Hier ook alle informatie over lidmaatschap en activiteiten van de stichting Louis Couperus Genootschap.
Verder voor Couperusliefhebbers: de tentoonstelling Louis Couperus en zijn Haagse collega's, tot 6 april in het Louis Couperus Museum, Javastraat 17 in Den Haag, geopend donderdag tot zondag van 12 tot 17 uur. Jubileumtentoonstelling over de Couperusgenootschappen vanaf 10 april.