Het is een belangrijk doek, 1m 19 hoog op 1m 46 breed.
Men bewondert er de perspectief op van de drie beuken van het statig gebouw, opgevat in den geaffecteerden stijl, waarvoor de Jezuïeten een zwak hadden, de twee bovengalerijen met balkon en het hoofdaltaar met marmeren zuilen, die het schilderij St-Ignatius van Loyola omlijsten, door Rubens vervaardigd en thans te Weenen bewaard.
Zoowel in het opzicht van teekening en perspectief als van koloriet en uitvoering is het werk van buitengewone hoedanigheid; het is geschilderd in eene schoone harmonie van heldere tonen; een gouden licht valt op de marmeren vloersteenen en wordt door deze weerkaatst naar de vergulde caissonzoldering van den middenbeuk en de zijbeuken en naar de galerijen, met de schilderijen van Rubens versierd.
Tusschen de wit marmeren zuilen aan de communiebank, bij de biechtstoelen, gaat en komt een heel wereldje geloovigen, lieden van aanzien met mooi gewaad, slepende kleeren, hoeden met pluimen, die elkander neigend groeten, de kerk houdend voor eene soort van mondain salon; en alles heeft den schijn, dat het er zeer galant toegaat.
Het stuk zijn we verschuldigd, meenen wij, aan de samenwerking van twee kunstenaars der Antwerpsche school, die beiden weinig bekend en wier werken uiterst zeldzaam zijn. Het lijdt geen twijfel of de eerste, die 't bouwkundig gedeelte schilderde, is Willem von Ehrenberg; wij denken, dat Jerome Janssens de schilder is van de figuren
Willem Schubert von Ehrenberg kwam uit Duitschland naar Antwerpen, waar hij zich, in 1663, in het St-Lucasgilde liet opnemen. Hij was 26 jaar oud, want hij was in 1637 geboren, - in welke stad weet men niet. Van zijn bescheiden leven weet men maar iets: 't is dat hij, in 1665, de dochter huwde van een onbeduidend schilder, Jan Leys genaamd. Elf jaar later stierf hij, nauwelijks 39 jaar oud.
Waar zijn de schilderijen heen, die hij gedurende 13 jaar