literaire wereldje, waarin hij als journalist, boekbespreker en organisator van literaire manifestaties en activiteiten een niet meer weg te denken spil werd. De Nederlandse literatuur bleef hij nauwlettend volgen, maar tot verdere literair-historische publicaties over het tijdperk van Tachtig kwam hij niet meer. In zijn studententijd was hij zelf begonnen met het schrijven en publiceren van gedichten en dat bleef hij ook in deze jaren doen. Veel van zijn gedichten uit deze periode (die onder andere werden gepubliceerd in Station Reuver (2003) en Reis naar Welten (2004)) werden geschreven naar aanleiding van werk van beeldend kunstenaars of fotografen.
Na enkele jaren in Maastricht te hebben gewoond verhuisde hij in 1991 naar het Midden-Limburgse Reuver, waar hij met zijn echtgenote Chris Wenting een deel van een monumentale boerderij betrok. Het echtpaar zou twee kinderen krijgen, Margriet en Toon.
Hoewel hij veel plezier beleefde aan het maken van radioprogramma's ondervond hij de nadelen, en dan met name de geringe baanzekerheid, van het werken bij een kleine regionale omroep. In 1998 begon hij daarom als leraar Nederlands aan zijn oude middelbare school, het Bernardinuscollege in Heerlen. Zijn werk als docent combineerde hij nog een aantal jaren met boekbesprekingen voor regionale radiostations, maar uiteindelijk kwam aan die werkzaamheden een eind. Hij bleef echter actief op literair en cultureel gebied, niet alleen op provinciaal niveau, maar ook in zijn woonplaats.
In 2012 trad hij voorts als penningmeester toe tot het bestuur van de Zuidelijke Afdeling van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Hij accepteerde die functie enigszins met tegenzin, maar wij als medebestuurders konden al snel vaststellen dat hij zijn taak uitstekend uitvoerde. Toch was hij in het bestuur vooral de man van de goede ideeën en van de goede contacten, waarvan wij dankbaar gebruik maakten bij het organiseren van de werkvergaderingen. Zijn inzet voor de Limburgse en Nederlandse letteren bleef ook elders niet onopgemerkt: als blijk van waardering voor het vele werk op literair en cultureel gebied dat hij in de loop der jaren verzette, werd hij op Koningsdag 2017 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
In 2010 werd vanuit het Limburgs Geschiedkundig en Oudheidkundig Genootschap (lgog) een Commissie Literatuurgeschiedenis opgericht, die het initiatief nam tot het samenstellen van een Geschiedenis van de Literatuur in Limburg, een overzichtswerk van literatuur door de eeuwen