kingen werden aangeknoopt met een nieuwe zustervereeniging in Zuid-Afrika: The Imprint Society van Johannesburg.
Met het oog op de verspreiding van ons tijdschrift en onze uitgaven in den vreemde, werden adreslijsten verzameld van buitenlandsche Bibliophielen-Vereenigingen.
De belemmeringen in het internationale geldverkeer beletten onze leden in Nederland sedert verschillende jaren hun bijdrage te storten. Een schikking werd getroffen, die hun opnieuw toelaten zal hun verplichtingen te voldoen en zich de publicaties geregeld aan te schaffen. Met den milden steun van De Nederlandsche Boekhandel werd een prospectus in de Engelsche taal gedrukt.
De Secretaris heeft verder een woord van dank voor den Provincieraad van Antwerpen, die het bedrag der verleende subsidie verhoogde, en de Universitaire Stichting van België, die ons opnieuw moreele en materieele hulp schonk.
De samenstelling van het Bestuur onderging in den loop van het jaar 1946 enkele wijzigingen. Prof. Dr. J. Gessler verzocht in Augustus om ontslag. Het secretariaat werd gereorganiseerd: Dr F. Schauwers werd bereid gevonden om de functie van Secretaris over te nemen; de Hr Am. Arents werd aangesteld tot tweeden Secretaris; de Hr Dr H. Bouchery werd belast met de redactie van het tijdschrift en de afzonderlijke uitgaven in boekvorm.
De Hr Am. Dermul, penningmeester, brengt verslag uit over het geldelijk beheer. In 1946 beloopen de ontvangsten 51.097,15 fr. en de uitgaven 54.097,75 fr. Op 31 December 1946 heeft de kas een batig saldo van 33.366.87 fr. tegen 36.367,47 fr. op 31 December 1945.
Een verhooging van de bijdrage - van 100 op 150 fr. - wordt goedgekeurd.
De HH. H. Bouchery, J. Ernalsteen, J.F. Vanderheyden, J. van Mierlo, P. Verheyden, uittredende bestuursleden, worden herkozen. Als nieuwe leden worden de HH. G. Schmook en A. Arents aangeduid.
Ten slotte leidt de voorzitter Z.E. Heer Prof. Dr J. Van Mierlo S.J. in, die een merkwaardige lezing houdt over het begrip Vagantenliteratuur.