Medewerkers aan dit nummer
katrien hirs (1965) voltooide de studie chemische technologie aan de Universiteit Twente. Thans studeert zij compositie en zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij publiceerde eerder in De Revisor.
ton hoenselaars (1956) doceert Engelse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Is auteur van Images of Englishmen and Foreigners in the Drama of Shakespeare and his Contemporaries (1992) en van een reeks essays over zeventiende-eeuws toneel in Engeland en Nederland.
jos joosten (1964) werkt aan een proefschrift over het Vlaamse avant-garde-tijdschrift Tijd en Mens. Hij schreef onder meer in de Biels, Bzzlletin en De Gids.
herman de kat (1956) publiceerde eerder gedichten en verhalen, onder andere in Tirade. Hij werkt aan de samenstelling van een bundel gedichten en schrijft aan een boek, waarin het verhaal ‘Vaderstad’ een centrale plaats inneemt.
rob kroes (1940) is als hoogleraar Amerikanistiek verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Van zijn hand verschenen kortgeleden Amerika: Een massacultuur in de wereld (1992) en The Persistence of Ethinicity: Dutch Calvinist Pioneers in Amsterdam, Montana (1992).
joep leerssen (1955) is hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Publiceerde o.m. over wetenschapsgeschiedenis: Komparatistik in Grossbritannien (1984). Zijn Mere Irish & Fior Ghael (1986) is een studie van interculturele beeldvorming, met name t.a.v. Ierland en de Keltische taalgebieden. Hoofdredacteur van Yearbook of European Studies en Studia Imagologica.
goenawan mohamad (Batang, Midden-Java, 1941). Liet zich in 1959 inschrijven aan de Universiteit van Indonesie in Jakarta (psychologie en wijsbegeerte). Koos na twee jaar voor de literatuur en publiceerde regelmatig in het literaire blad Sastra. Sloot zich in 1963 aan bij de schrijversgroep die in het Cultureel Manifest de doctrine aanviel van de Indonesische Communistische Partij. Zijn werk, sindsdien verboden, verscheen nog slechts onder pseudoniem. In 1965 vertrok hij naar Europa.
a.e. pijpers is als docent internationale betrekkingen verbonden aan de vakgroep Politieke Wetenschappen, Rijksuniversiteit Leiden, en aan het Europa Instituut, Universiteit van Amsterdam.
sybren polet, romanschrijver en essayist. Zijn laatste publikatie bestaat uit een keuze uit de dagboeken van Søren Kierkegaard.
tessel pollman-schlichting (1940), studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en werkte van 1974 tot 1989 als redacteur bij Vrij Nederland. Specialiseerde zich in die periode in de koloniale geschiedenis, en schreef samen met Juan Seleky een geschiedenis van de Molukkers in Nederland: Istori - Istori Maluku, Kleine Molukse Geschiedenis (Amsterdam 1979) en maakte met dezelfde auteur en de fotograaf Bert Nienhuis een verslaggevend boek over de Molukken: Terug op de Molukken (Amsterdam 1982). Op dit ogenblik is zij beleidsmedewerker bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg te Zeist.
georgine sanders, geboren in Indonesië, studeerde medicijnen in Utrecht en woont sinds 1947, met haar man, Leo Vroman, in de Verenigde Staten. Als medisch antropologe (specialisaties: cognitieve revalidatie van volwassenen) werkt en publiceert zij onder de naam Georgine Sanders. Een cyclus Het onvoltooid verleden verscheen bij Avalon Pers 1987, in 1985 voorafgegaan door Met en zonder Max de Jong bij de Sjaalman Pers, geschreven (als Tineke Vroman) samen met Leo Vroman.
e.p. wellenstein (1919). Economisch adviseur. Was achtereenvolgens secretaris-generaal van de Europese Kolen en Staal Gemeenschap (1956-1967), Directeur Generaal Buitenlandse Handel van de gefuseerde Europese Gemeenschap (1967-1973) en na de uitbreiding van de Europese Gemeenschap Directeur Generaal Buitenlandse betrekkingen (1973-1976). Hij publiceerde onder andere 25 Jaar Buitenlandse Betrekkingen van de Europese Gemeenschappen (1979) en samen met vier auteurs uit andere Europese landen De Europese Gemeenschap: Vooruitgang of Verval (1983).