Medewerkers aan dit nummer
hende bauer (1961) is psycholoog. Ze heeft zich beziggehouden met de cognitieve wetenschap en de relatie tussen logica en psychologie. Sinds 1989 is zij werkzaam op het terrein van de gezondheidspsychologie bij de vakgroep klinische, gezondheids- en persoonlijkheidspsychologie van de Rijksuniversiteit Leiden.
caroline van eck (1959) studeerde filosofie en klassieke talen. Ze heeft logica gedoceerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, en is nu verbonden aan de vakgroep filosofische antropologie/esthetica van de Faculteit der Wijsbegeerte van de Universiteit van Amsterdam, waar ze een proefschrift voorbereidt over negentiende-eeuwse organische architectuur en de filosofische achtergronden daarvan.
jaap goudsmit (1951) is als viroloog werkzaam bij het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.
repke hollema is als freelance journalist werkzaam in Drachten. Daarnaast verzorgt hij voor enkele bedrijven de public relations. Hij publiceerde aanvankelijk alleen in het Fries, maar legt zich sinds enkele jaren voornamelijk toe op het schrijven van verhalen in het Nederlands. Het verhaal ‘Brua brua’ maakt deel uit van een reeks van vijf.
jos joosten (1964) werkt aan een proefschrift over het Vlaamse avant-gardetijdschrift Tijd en Mens. Hij schreef recent in de Biels en Bzzlletin.
walter van der kooi (1939) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is docent aan de Hogeschool van Amsterdam, columnist bij De Groene Amsterdammer, medewerker van Toneel/Theatraal. Een bundel columns verschijnt najaar 1992 bij uitgeverij Balans onder de titel Het oog wil ook wat.
wiel kusters (1947), redacteur van De Gids sinds 1983. Dichter, essayist en gewoon hoogleraar Algemene en Nederlandse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Limburg (studierichting Cultuur- en Wetenschapsstudies). Recente publikaties: Pierre Kemp, vroeg en laat (essay, 1991) en Passio Diaboli (libretto, 1992).
philip mechanicus (1936), fotograaf/publicist. Bij Querido verschenen als ‘kook’boeken Wat eet je het liefst en Het lot van de oester. Bij dezelfde uitgever de ‘foto’boeken De pose der natuurlijkheid en Een cursus fotografie. Diverse andere publikaties: Mechanicus in China (bij Tabula) en Lift naar het daglichtatelier (bij Zenbu Uso). In voorbereiding: Onaka suita! Japans kookboek voor beginnende vergevorderden.
charlotte mutsaers debuteerde in 1983 met de emblemata Het circus van de geest. In 1985 verscheen Hazepeper, gevolgd door de beeldverhalen Mijnheer Donselaer zoekt een vrouw (1986) en Hanegeschrei (1989), De markiezin (1988) en Kersebloed (1990).
ton naaijkens is werkzaam aan het Instituut voor vertaalwetenschap (Universiteit van Amsterdam). Zijn laatstverschenen vertaling is De niemandroos van Paul Celan (Picaron, 1991).
cyrille offermans (1945) is literair medewerker van Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer en redacteur van Raster. Recente publikaties: Niemand ontkomt (essays, 1988), Een evenwichtskunstenaar (een monografie over Paul Klee, 1989), Lichtenberg (toneel, 1990) en Openluchtconcert (essays en verhalen, 1991). Momenteel werkt Frans van de Staak aan een verfilming van het toneelstuk Lichtenberg.
fleur thomése (1964) is universitair docent aan de Vakgroep Sociologie en Sociale Gerontologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Haar wetenschappelijke arbeid omvat wisselende combinaties van ouderen, sociale netwerken en maatschappelijke ontwikkelingen. Een proefschrift over wederkerigheid in netwerken van ouderen is in voorbereiding. Zo nu en dan publiceert zij ook in gewoon Nederlands (Vrij Nederland, De Gids, HP/De Tijd).