Medewerkers aan dit nummer
ernst van alphen doceert algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit van Nijmegen. Hij publiceerde onder meer Bang voor schennis? Inleiding in de ideologiekritiek (1987) en Bij wijze van lezen. Verleiding en verzet van Willem Brakmans lezer (1988).
s.f. baekers (1948) studeerde filosofie in Leiden. Eerder publiceerde hij De tijd bij Aristoteles en Heidegger (diss. Leiden 1980) en artikelen over filosofie en literatuur in onder meer Hollands Maandblad. In de Filosofische Reeks (Eburon, Delft) verscheen onlangs zijn De zwanezang van de tijd. Hegels begrip van tijd, geschiedenis en eeuwigheid.
e.m. barth is hoogleraar Analytische filosofie en Logica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Promoveerde op een studie over empirische logica. Publiceerde in De Gids ‘De algemene Hond en het Niets’, ‘Arne Naess en de filosofische dialektiek’, ‘Naar een praxis-georiënteerde theorie van het intersubjectief argumenteren’, ‘Strategieën van machtsonthouding’ en ‘Het dialogische perspectief van Evert Willem Beth’. Publiceert daarnaast over dialooglogica, seksisme en vrouwenemancipatie, en pragmatiserende taalanalyse. Vanaf 1976 cursussen over seksisme en strategieanalyse. Meest recente boek (met R.T.P. Wiche): Problems, Functions and Semantic Roles - A Pragmatists' Analysis of Montague's Theory of Sentence Meaning (1986). Meest recente publikatie: Empirische en empiristische logica (North-Holland, 1987).
huub beurskens (1950) verzorgt over buitenlandse poëzie de rubriek ‘Buitenwegen’. Dit jaar publiceerde hij de bundel Hollandse wei en andere gedichten en de novelle De verloving.
kreek daey ouwens (1942) publiceerde eerder in Hollands Maandblad, Janibe en De Revisor. Dit najaar verschijnt haar bundel Stokkevingers (verhalen en gedichten).
remco ekkers (1941) schrijft een poëziekroniek in De Gids sinds nummer 7, 1986. Hij publiceerde gedichten in De Gids, Raster, Wolfsmond en Hollands Maandblad. In de Zeeuwse Slibreeks verscheen de cyclus Buurman (1979). In 1986 verscheen zijn bundel Een faun bij de grens en onlangs publiceerde hij zijn tweede dichtbundel De vrouw van zwaarden.
j. goudsblom, hoogleraar in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.
dorelies kraakman (1946) is historicus en internationaal rechtskundige. Sinds 1987 doceert zij Lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkt aan een proefschrift over vrouwelijke seksualiteit in Frankrijk in de achttiende/negentiende eeuw.
hugo pos (1913 te Paramaribo). Debuteerde in 1985 met een bundel verhalen Het doosje van Toeti, gevolgd door De ziekte van Anna Printemps. Een derde bundel Het mausoleum van de innerlijke vrede verschijnt dit najaar.