e.j. dommering (1943) is hoogleraar Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam en als advocaat verbonden aan het kantoor Buruma & Maris te Den Haag.
cisca dresselhuys (1943) werkte van 1961 tot 1981 bij Trouw en is sinds 1981 hoofdredacteur van Opzij. Zij publiceerde samen met Michel Vermeer twee boeken: Alleen tussen velen (1976; herdrukt in 1988 onder de titel Eenzaamheid) en De moeilijkste relatie. Mensen over hun huwelijk of scheiding (1978). Met Kees de Leeuw schreef zij Het glazen huis. Gesprekken met domineeskinderen (1985).
ch.j. enschedé (1911). Oud-rechter, oud-hoogleraar strafrecht en oud-raadsheer in de Hoge Raad. Schreef onder andere Strafrecht en politiek (1970), Beginselen van strafrecht (19876), De arts en de dood, sterven en recht (1985) en De burger en het recht, over macht, gezag en democratie (1989).
j. goudsblom, hoogleraar in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam.
peter hofstede is cultuursocioloog bij de vakgroep godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit van Groningen.
laurens van krevelen (1941) is, na zijn studie letteren in Leiden en rechten in Amsterdam, sinds 1968 werkzaam als uitgever. Vanaf 1975 maakt hij deel uit van het bestuur van de Stichting De Gids.
h. van krimpen (1917) publiceert sinds jaren artikelen in de vakpers over typografie en verwante onderwerpen. Als amateur beoefent hij in bescheiden mate de boekdrukkunst op zijn ‘Blauwe Maandag Pers’ en hij is voorzitter van de Stichting ‘Drukwerk in de Marge’. Hij is lid van de ATypI (Association Typographique Internationale) en ‘korrespondierendes Mitglied’ en zelfs bestuurslid van de Bund Deutscher Buchkünstler. In de loop der jaren werd hij onderscheiden met een staatsprijs voor Typografie (1949 voor een schooluitgave van La Fontaine), met een Werkmanprijs (1952 voor een wetenschappelijk tijdschrift en met de Laurens Janszoon Costerprijs (Haarlem 1983).
yvonne kroonenberg (1960), columniste. Zij publiceerde onder andere Alle mannen willen maar een ding, Volmaakte benen, Alles went behalve een cent en Koosje.
wiel kusters (1947), redacteur van De Gids sinds 1983. Bijzonder hoogleraar in de Algemene en Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Limburg te Maastricht. Recente publikaties: De geheimen van wikke en dille. Aantekeningen over poëzie (1988) en Monoloog in de bergen. Over Rutger Kopland (1988).
herman de lange (1941), wetenschappelijk medewerker aan het Polemologisch Instituut van de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij promoveerde op De bewapeningswedloop tussen de Verenigde Staten en de Sovjetunie 1945-1980 (1982). Hij is bijzonder hoogleraar vredesvraagstukken aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Meest recente publikatie: Kwetsbaarheid en vrede, Amsterdam 1988 (oratie).
g. van lennep, publicist/impresario te Amsterdam.
jan mulder, oud-middenveldspeler van Ajax. Schrijft regelmatig in De Volkskrant. Auteur van de verhalenbundel Diva in Winschoten.
monika van paemel (1945). Schrijfster. Na de zomervakanties aan de Nederlandse kust, een uitgebreider kennismaking met Nederland door een langdurig herstelverlof (12-14 jaar) in een grensstreek. Later een intense wisselwerking tussen Noord en Zuid door het schrijven, uitgeven bij Nederlandse uitgeverijen, radiowerk, contacten met lezers, de vrouwenbeweging en persoonlijke vriendschappen. Publiceerde onder meer: De Vermaledijde Vaders (1985), Marguerite (1985) en De Confrontatie (1986).
harry m.g. prick (1925) was van 1969 tot oktober 1988 conservator van het Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum te Den Haag. Talloze publikaties voornamelijk over Lodewijk van Deyssel en andere Tachtigers. Dit najaar zullen verschijnen een nieuwe en rijk geannoteerde editie van Frans Erens' Vervlogen jaren, een - herspelde - herdruk van Van Deyssels roman De Kleine Republiek, waarbij het nawoord (van 1975) aanzienlijk werd uitgebreid en, onder de titel Wij dronken die dag geen andere wijn, een uitgave van de briefwisseling tussen Lodewijk van Deyssel en Frans Erens.
gerardjan rijnders (1949) regisseert, speelt en schrijft toneel. Hij is nu artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam.
max van rooy is adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad en publiceert regelmatig over architectuur, vormgeving en beeldende kunst.
klaus siegel (1934) is redacteur van de rubriek Buitenlandse literatuur van De Gids en docent aan het Instituut voor Vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert sedert de vroege jaren zestig over Duitse literatuur en vertaalt ook uit dit taalgebied. Recentste vertaling: Gottfried Benn, Dubbelleven. Momenteel werkt hij aan een vertaling van de dagboeken van Friedrich Hebbel.
maarten steenmeijer (1954) is docent Spaanse taalen letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij vertaalde werk van o.a. Ernesto Sábato, Juan Carlos Onetti, Octavio Paz en van de generatie van '27, en stelde diverse bloemlezingen samen. Publiceert regelmatig in Vrij Nederland en Bzzlletin en is redacteur van de rubriek Buitenlandse literatuur van De Gids.