Germania. Jaargang 4
(1901-1902)– [tijdschrift] Germania– Gedeeltelijk auteursrechtelijk beschermdGermania. Jaargang 4. B. Knoetig, Brussel 1901-1902
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
gebruikt exemplaar
exemplaar Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience Antwerpen, signatuur: C4-194b
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Germania. Jaargang 4 uit 1901-1902.
redactionele ingrepen
p. 33: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 59: eindnoot ‘7’ heeft in het origineel geen nootnummer. In deze digitale editie is dat gecorrigeerd.
p. 35: die e → diese: ‘Diese Frage wird entschieden’.
p. 60: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 104: het foutieve nootnummer 75 aan de voet van de pagina is gewijzigd in 74.
p. 123: eindnoten ‘25’ en ‘26’ hebben in de lopende tekst geen nootverwijzing. In deze digitale editie zijn de noten onderaan de pagina geplaatst.
p. 124: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 124: in het origineel is een gedeelte van de tekst onleesbaar. In deze digitale editie is ‘[...]’ geplaatst.
p. 139: eindnoot ‘15’ heeft in de lopende tekst geen nootverwijzing. In deze digitale editie is de noot onderaan de pagina geplaatst.
p. 140: voetnoot ‘16’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘17’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 140: voetnoot ‘43’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘44’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 140: voetnoot ‘69’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 156: voetnoot ‘21’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 159: voetnoot ‘39’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘35’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 165: voetnoot ‘64’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘63’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 210: voetnoot ‘31’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 222: eindnoot ‘29’ heeft in de lopende tekst geen nootverwijzing. In deze digitale editie is de noot onderaan de pagina geplaatst.
p. 243: voetnoot ‘13’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 245: voetnoot ‘23’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 246: in het origineel is een gedeelte van de tekst onleesbaar. In deze digitale editie is ‘[...]’ geplaatst.
p. 247: voetnoot ‘25’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 249: in het origineel is een gedeelte van de tekst onleesbaar. In deze digitale editie is ‘[...]’ geplaatst.
p. 249: voetnoot ‘32’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 249: voetnoot ‘26’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘56’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 250: voetnoot ‘35’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 251: voetnoot ‘42’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 259: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 286: voetnoot ‘66’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘65’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 293: voetnoot ‘33’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 300: voetnoot ‘17’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 301: voetnoot ‘29’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘27’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 301: voetnoot ‘54’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘50’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 302: voetnoot ‘43’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘44’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
P. 305: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 305: voetnoot ‘59’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 307: voetnoot ‘3a’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘3’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 308: voetnoot ‘14a’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘15’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 309: voetnoot ‘36’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 309: voetnoot ‘38’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘33’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 311: voetnoot ‘48’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘18’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 325: nootverwijzing ‘6’ kreeg geen nootnummer onderaan p. 338. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 337: voetnoot ‘55’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 342: voetnoot ‘(3)’ heeft in het origineel nootverwijzing ‘(1)’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 348: voetnoot ‘8’ heeft in het origineel nootverwijzing ‘7’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 363: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 369: voetnoot ‘25’ heeft in het origineel nootverwijzing ‘24’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 371: voetnoot ‘31’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘21’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 371: voetnoot ‘32’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘31’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 375: voetnoot ‘31a’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘31’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 378: voetnoot ‘48’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘40’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 380: voetnoot ‘55’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 381: voetnoot ‘18’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is de noot onderaan de pagina geplaatst.
p. 389: voetnoot ‘16’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘17’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 395: accolades verspreid over meerdere regels kunnen in deze digitale versie niet weergegeven worden. Daarom wordt de accolade hier, met bijbehorende tekst, op iedere regel herhaald.
p. 416: voetnoot ‘18’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 422: voetnoot ‘39’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is de noot onderaan de pagina geplaatst.
p. 436: voetnoot ‘45’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 436: voetnoot ‘14’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘24’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 441: in het origineel is een gedeelte van de tekst onleesbaar. In deze digitale editie is ‘[...]’ geplaatst.
p. 494: voetnoot ‘4’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is de noot onderaan de pagina geplaatst.
p. 508: in het origineel is een gedeelte van de tekst onleesbaar. In deze digitale editie is ‘[...]’ geplaatst.
p. 516: voetnoot ‘4’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 519: voetnoot ‘27’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘28’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 528: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 528: voetnoot ‘60’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘65’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 540: voetnoot ‘109’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is de noot onderaan de pagina geplaatst.
p. 575: in het origineel is een gedeelte van de tekst slecht leesbaar. De redactie heeft de tekst tussen vierkante haken aangevuld.
p. 613, 614: accolades verspreid over meerdere regels kunnen in deze digitale versie niet weergegeven worden. Daarom wordt de accolade hier, met bijbehorende tekst, op iedere regel herhaald.
p. 616: accolades verspreid over meerdere regels kunnen in deze digitale versie niet weergegeven worden. Daarom wordt de accolade hier, met bijbehorende tekst, op iedere regel herhaald.
p. 619: voetnoot ‘49’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 622: voetnoot ‘35’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is de noot onderaan de pagina geplaatst.
p. 633: voetnoot ‘47’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘48’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 644: voetnoot ‘7’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 645: voetnoot ‘14’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘4’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 646: voetnoten ‘24’, ‘25’ en ‘29’ hebben in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 647: voetnoot ‘32’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘52’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 653: voetnoot ‘31’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘21’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 664: voetnoot ‘28’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 677: voetnoot ‘33’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘23’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 686: voetnoot ‘15’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘14’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 687: voetnoot ‘18’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘17’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 687: voetnoot ‘21’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 688: voetnoot ‘24’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘23’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 708: accolades verspreid over meerdere regels kunnen in deze digitale versie niet weergegeven worden. Daarom wordt de accolade hier, met bijbehorende tekst, op iedere regel herhaald.
p. 737: voetnoot ‘20’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is de noot onderaan het hoofdstuk geplaatst.
p. 758: voetnoot ‘3’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 759: voetnoot ‘36’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘39’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 761: voetnoot ‘51’ heeft in het origineel abusievelijk nootverwijzing ‘54’ gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 762: voetnoot ‘33’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
p. 763: voetnoot ‘53’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is de noot onderaan het hoofdstuk geplaatst.
p. 781: voetnoot ‘7’ heeft in het origineel abusievelijk geen nootverwijzing gekregen in de lopende tekst. In deze digitale editie is dat verbeterd.
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de blanco pagina (deel 12: binnenkant achterplat) en pagina's met advertenties (deel 12: achterplat) zijn niet opgenomen in de lopende tekst.
[Deel 1, voorplat]
OKTOBER
Nr 1
HOU ende TROU
GERMANIA
Maandschrift
Vierde Jaargang
[Deel 1, binnenkant voorplat]
MEDEWERKERS
Dr Richard Andrée, Braunschweig. - Dr. Arndt, M. d. R., Berlin. - Professor Bang. Leuven. - Dr. Bäumker. Rurich (Rheinland). - Dr. Med. I. Bauwens. Aalst. - Dr. Bayer, Brussel. - Syndicus Bernhardi, Dortmund. - Dr. Beumer, Düsseldorf. - Karl Brants. Etterbeek. - M. Brants, Doornik. - Dr. Buitenrust Hettema, Zwolle. - Pol de Mont, Antwerpen. - Professor Dr. Bornhak, Berlin. - Bibliothekar Dr. Baasch, Hamburg. - Geheimrat Professor H. Brunner. Berlin. - Professor De Ceuleneer, Gent. - Dr. Deneken, Krefeld. - Nestor de Tière, Brussel. - Juliaan De Vriendt, Brussel. - Richard Dewolf, Namen. - Leonce du Catillon, Brussel. - Dr. Ehrismann, Heidelberg. - Dr. Ellenbeck, Krefeld. - Professor Dr. Eversbusch, Erlangen. - Martin Teller, Greifswald. - Professor Finke, Münster. - Professor Frank, Bonn. - Dr. Frauberger, Düsseldorf. - Professor Dr. Gaedertz, Berlin. - Dr. jur. Gaedertz. Lübeck. - M. R. Gerstenhauer, Meiningen. - Advokaat Dr. Paul Gisseleire, Brussel. - T. Grein. Consul van den Congostaat, London. - Professor Dr. Grün, Strassburg. - Dr. Haller von Ziegesar. Sleidingen. - Professer Dr. Hasse, M. de R., Leipzig. - Dr. Hamelius, Brussel. - Bioliothekaris Dr. Hansen, Antwerpen. - Professor Dr. Heck. Halle. - Jef Hinderdael, Temsche - Syndicus Hirsch. Essen. - Jul. Hoste. Brussel. - Pastor Jacobsen, Scherrebek. - Dr. Jaensch, Charlottenburg. - Advokaat Josson, Brussel. - Tony Kellen. Rüttenscheidt. - Kerstenne, Brussel. - Dr. H. Kraeger, Berlin. - Professor Dr. Lamprecht, Leipzig. - Professor Lecoutere, Leuven. - Dr. Ad. Lehr, M. d. R. Berlin. - Professor Dr. Liebig, Breslau - Virginie Loveling, Gent. - Professor E. Martin, Strassburg. - M. Mirgain. Tongeren. - Moortgat, Antwerpen. - Dr. H.C. Muller, Utrecht. - Professor Jul. Obrie, Gent. - Karl Osthaus, Hagen. - Advokaat Dr. Pauwels, Antwerpen. - Dr. Pée, Brugge. - Professor Dr. Piper, Altona. - Advokaat Dr. Prayon van Zuylen. - Professor Th. Pyl, Greifswald. - Dr. Reismann-Grone, Essen. - Jul. Sabbe, Brugge. - Dr. Maurits Sabbe, Brugge. - Professor Schroven, Wageningen (Holl.). - Oberbibliothekar Dr. Seelmann, Berlin. - Dr. Simons, Brussel. - Prof. E. Soens, Gent. - Reimond Stijns, Brussel. - Isidoor Teirlinck. Brussel. - Prof. Thode. Heidelberg. - E. T' Sjoen, Brussel. - Lod. Uten, Thienen. - Fr. Van den Weghe. Oostende. - Dr. E. van Oye, Oostende - Dr. Varges, Ruhrort. - Advokaat Dr. E. Verhees. Brussel. - Professor Dr. Viereck, Braunschweig. - Omer Wattez, Doornik. - Dr. Paul Weber, Jena. - Dr. Otto Weddigen, Charlottenburg. - Dr. Wiebe, Bochum. - Dr. L Wilser, Heidelberg. - Professor Dr. G. Witkowski, Leipzig. - Professor J. Wolf, Breslau. - Professor Dr. E. Wolff, Kiel. - Reichsratsabgeordneter K.H. Wolff, Wien.
Voor alle aanvragen en inteekeningen zich te wenden tot de REDACTIE: Sleidingen.
BEHEER: Rogierstraat. 65, Brussel.
[Deel 1, pagina 1]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Gilbhart
Oktober 1901
Wijnmaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat 65
[Deel 1, pagina 2]
INHOUD
1) | Peter Benoit
Julius Sabbe. |
3 |
2) | Ueber eventuelle Bündnisse
Dr. H.B. (Brussel). |
17 |
3) | Germaansche Stijl en Duitsche Kunst
L. Wilser (Heidelberg). |
24 |
4) | Aan Duitschland
Omer Wattez (Coblenz) |
31 |
5) | Die Sprache des Burenvolkes
Ernst Martin (Strassburg.) |
32 |
6) | Feestzang
Nestor De Tière (Brussel.) |
48 |
7) | Berge, Thürme
Paul Scharf. |
51 |
8) | Staatsthum und Volksthum
Dr. Paul Samassa. |
52 |
9) | Vlamsche Chronik | 60 |
10) | Verscheidenheden | 62 |
11) | Boekennieuws | 64 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 2, pagina 65]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Nebelmonat
November 1901
Slachtmaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 2, pagina 66]
INHOUD
1) | Peter Benoit
Julius Sabbe. |
67 |
2) | Staatsthum und Volksthum
Dr. Paul Samassa. |
79 |
3) | Germaansche Stijl en Duitsche Kunst
L. Wilser (Heidelberg). |
90 |
4) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
96 |
5) | Scheltjens ‘Visscherseer’
Jef Hinderdael (Temsche) |
105 |
6) | Eine gemeinsame Hochdeutsch- Niederdeutsche Rechtschreibung
Dr. Reismann-Grone (Essen) |
120 |
7) | Vlamsche Chronik | 124 |
8) | Verscheidenheden | 126 |
9) | Boekennieuws | 128 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 3, pagina 129]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Kristmonat
December 1901
Wintermaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat. 65
[Deel 3, pagina 130]
INHOUD
1) | Louw en Plokhooy
Jef Hinderdael (Temsche) |
131 |
2) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
96 |
3) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
153 |
4) | Zwei Kronzeugen gegen Chamberlains Verläumdungen | 166 |
5) | Peter Benoit
Julius Sabbe. |
175 |
6) | Germaansche Stijl en Duitsche Kunst
L. Wilser (Heidelberg). |
182 |
7) | Vlamsche Chronik | 189 |
8) | Verscheidenheden. | 189 |
9) | Boekennieuws | 191 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugsreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 4, pagina 193]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Hartung
Januari 1902
Lauwmaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 4, pagina 194]
INHOUD
1) | Peter Benoit
Julius Sabbe. |
195 |
2) | Die Figur des Kindes auf der antiken Bühne
Dr- H. Kraeger (Berlin) |
203 |
3) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
214 |
4) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
223 |
5) | Germaansche Stijl en Duitsche Kunst
L. Wilser (Heidelberg). |
237 |
6) | Die deutschen (germanischen) Götter
A.R. |
242 |
7) | In 't Zonneken. Paling!
Leonce du Catillon (Brussel). |
247 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 5, pagina 257]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Hornung
Februari 1902
Sprokkelmaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat. 65
[Deel 5, pagina 258]
INHOUD
1) | Engelsche Eerloosheden | 259 |
2) | Die Figur des Kindes auf der antiken Bühne
Dr- H. Kraeger (Berlin) |
265 |
3) | Germaansche Beschaving
Omer Wattez (Doornik). |
272 |
4) | Die deutschen (germanischen) Götter
A.R. |
280 |
5) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
287 |
6) | Zwei Jahre!
Albert Walther (Berlin) |
295 |
7) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
297 |
8) | Der Rassenwesth des deutschen Volkes | 306 |
9) | Vlamsche Chronik | 316 |
10) | Verscheidenheden. | 317 |
11) | Boekennieuws | 320 |
Aufforelerung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 6, pagina 321]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Lenzing
Maart 1902
Lentemaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 6, pagina 322]
INHOUD
1) | Delarey
J.H. Wilke (Berlin). |
323 |
2) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
324 |
3) | Germaansche Beschaving
Omer Wattez (Doornik). |
338 |
4) | Gedachten over tooneel
Jef Hinderdael (Temsche). |
344 |
5) | Wanneer mijn kindren bidden!
Ramau (le Roeulx). |
354 |
7) | Der Rassanwerth des deutschen Volkes | 355 |
8) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
365 |
6) | Die Figur des Kindes auf der antiken Bühne
Dr- H. Kraeger (Berlin) |
372 |
9) | Vlamsche Chronik | 381 |
11) | Boekennieuws | 382 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 7, pagina 385]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Ostermond
April 1902
Grasmaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 7, pagina 386]
INHOUD
1 | Die vlamische Bewegung u. die Umgestaltung der Genter Universität
O. Hoffmann (Gent). |
387 |
2) | De nieuwe Geest
Jef Hinderdael (Temsche) |
395 |
3) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
413 |
4) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
423 |
5) | Der Rassenwerth des deutschen Volkes | 435 |
9) | Vlamsche Chronik | 440 |
10) | Verscheidenheden. | 442 |
11) | Boekennieuws | 447 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 8, pagina 449]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Wonnemond
Mei 1902
Bloeimaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 8, pagina 450]
INHOUD
1) | Der Dreibund und der Reichskanzler
Kurd von Strantz (Berlin). |
451 |
2) | De nieuwe Geest
Jef Hinderdael (Temsche). |
454 |
3) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
481 |
4) | Aan Kruger en zijn Helden
Hubertino. |
494 |
5) | Den Manen des erschossenen Kommandanten Scheepers | 498 |
6) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
500 |
7) | Vlamsche Chronik | 508 |
8) | Verscheidenheden.. | 509 |
9) | Boekennieuws | 512 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 9, pagina 513]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Brachmond
Juni 1902
Weimaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 9, pagina 514]
INHOUD
1) | Vrede in Zuid-Afrika
Dr. v. Z. |
515 |
2) | Epilog zum Burenkrieg
Dr. Reismann-Grone (Essen). |
516 |
3) | Zur Friedensfeier u. Illumination der deutschen Botschaft in London. | 540 |
4) | An Deutschland | 541 |
5) | De nieuwe Geest
Jef Hinderdael (Temsche). |
542 |
6) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
558 |
7) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
566 |
8) | Vlamsche Chronik | 572 |
9) | Verscheidenheden | 574 |
10 | Boekennieuws | 575 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone. Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 10, pagina 578]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Heumond
Juli 1902
Hooimaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 11, pagina 641]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Ernting
Augustus 1902
Oogstmaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 11, pagina 642]
INHOUD
1) | Die deutsche Politik und die Buren
Kurd von Strantz (Berlin). |
642 |
2) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
648 |
3) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
658 |
5) | Het Godsdeel
Leonce du Catillon (Brussel). |
672 |
4) | Die deut-che und niederländische Dichtung im 16. u. 17. Jahrhund
Karl Lamprecht Leipzig |
685 |
6) | Aan het Vlaamsche Volk | 697 |
7) | Verscheidenheden | 700 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.
[Deel 12, pagina 705]
GERMANIA
Tijdschrift voor Vlaamsche Beweging Letterkunde Kunst, Wetenschap, Onderwijs, Staathuishoudkunde, Handel, Nijverheid en Verkeer
Scheidung
September 1902
Herfstmaand
BRUSSEL
boek- en steendrukkerij B. Knoetig
Rogierstraat, 65
[Deel 12, pagina 706]
INHOUD
1) | Kolonos
Pol De Mont. (Antwerpen). |
707 |
2) | Das Fehlen einer Sprachscheide zwischen dem deutschen Reiche, den Niederlanden und Belgien
Otto Bremer. |
719 |
3) | Ideeën
Oct. Roelants (Gent). |
727 |
4) | Das ‘humane’ England
Dr. Vallentin (Pretoria) |
729 |
5) | In en om IJsland
Mr. W. Thelen (Brussel). |
737 |
6) | Die deutsche und niederländische Dichtung im 16. u. 17. Jahrhund.
Karl Lamprecht (Leipzig) |
753 |
7) | Vlamsche Chronik | 763 |
8) | Boekennieuws | 764 |
Aufforderung.
Die in Deutschland wohnenden Bezieher werden freundlichst gebeten den Bezugspreis an Herrn Dr. Reismann-Grone, Essen a.d. Ruhr, abführen zu wollen.
Die Schriftleitung.