LAURENS HAM (1985) is literatuurhistoricus en essayist. Hij werkt aan de Universiteit Utrecht aan een proefschrift over ‘autonomie’ in de Nederlandse literatuur vanaf de negentiende eeuw en doceert aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Hij publiceert essays en kritieken in onder meer nY, Parmentier, De Reactor, Ons Erfdeel en De Groene Amsterdammer.
INGE HENNEMAN (1963) is curator in het FotoMuseum Provincie Antwerpen en redactrice van Extra, het vroegere FotoMuseum Magazine, waarvoor ze themanummers samenstelde over onder meer de relatie tussen schilderkunst en fotografie, bewegingsillusie, beeldvorming van de oorlog en theatraliteit. Ze maakte tentoonstellingen over de narrativiteit in de hedendaagse fotografie (Short Stories, 2004) en de fotografische blik (Tunnel Vision, 2006) en werkte met tal van fotografen presentaties uit voor de galerie van het FotoMuseum. Inge Henneman stelde in 2002 het collectieboek van het FotoMuseum samen: Het archief van de verbeelding.
DIRK LEYMAN (1965) studeerde politicologie en literatuur- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij is boekenredacteur bij De Morgen en recenseert er onder meer Nederlandse en Franse literatuur. Leyman was samensteller en coauteur van de literaire stedenboeken Gent, de dubbelzinnige (2000) en Nice, muze van azuur (2004), uitgegeven bij Bas Lubberhuizen. Hij zetelt in diverse letterenjury's en publiceerde in talloze Vlaamse en Nederlandse literaire tijdschriften, in het Franse weekblad Courrier International en in het jaarboek Snoecks, en was acht jaar redacteur van het tijdschrift Deus ex Machina. In september 2006 startte hij met zijn literaire nieuwssite De papieren man (www.depapierenman.be), die samenwerkt met NRC Boeken en in 2009 de Dutch Bloggie ontving als ‘beste literatuurweblog’. Voor uitgeverij Voetnoot verzorgt hij de redactionele leiding over de Belgicareeks. Leyman werkt aan een literair non-fictieboek dat in 2011 bij De Arbeiderspers zal verschijnen.
PÉTER NÁDAS (1942) is een van de belangrijkste Hongaarse schrijvers van de naoorlogse generatie. Met de publicatie van de imposante en complexe roman Het boek der herinneringen verwierf hij internationale faam. Zijn literaire werk vertoont tal van sporen van zijn fascinatie voor de fotografie. In 1999 verscheen Een zweem van licht, waarin Nádas zijn eigen fotografische oeuvre inbedt in een grote autobiografische vertelling. De novelle De prachtige geschiedenis van de fotografie (1999) verhaalt over de verhouding tussen een Hongaarse fotografe en haar geliefde die geheel in het teken staat van fotografie en film. In 2004 verscheen bij Van Gennep nog De eigen dood, waarin Nádas op onnavolgbare wijze verhaalt over zijn bijnadoodervaring. Péter Nádas' werk werd meermaals onderscheiden.
BART VERVAECK (1958) is hoogleraar Nederlandse literatuur aan de Universiteit Gent. Hij is hoofdredacteur van Spiegel der Letteren en redacteur van het Lexicon van Literaire Werken. Hij publiceerde Het postmodernisme in de Nederlandse en Vlaamse roman (1999), Literaire hellevaarten: van klassiek naar postmodern (2006) en, samen met Luc Herman, Vertelduivels (2001, herziene editie 2005). In 2008 verscheen Op zoek naar een mens. Lokien en wij, een studie over de experimentele romans van Sybren Polet.
SVEN VITSE (1981) studeerde Germaanse talen en promoveerde in 2008 aan de Vrije Universiteit Brussel op een proefschrift getiteld Een woestijn die de stad verpulvert. Marxisme, kritiek en representatie in poststructuralisme, Ander Proza en postmodern proza. Momenteel werkt hij als juniordocent aan de Universiteit Utrecht. Oktober 2010 verscheen zijn essaybundel Tekstbestanden bij uitgeverij het balanseer.