neming van Christus, De gouden poort, De H. familie in Egypte, Hemelvaart van Maria, Keizer Maximiliaan, Willibald Pirkheimer.
In 1891 werd L. Kaufmann de uitgever van ‘Tien voordrachten over kunst’, geschreven door den beroemden historieschilder Philipp Veit. De uitgever voegde daaraan een tal van opmerkingen en eene voorrede toe, die elk, wie in nieuwere kunstgeschiedenis belang stelt, hoogst welkom zijn.
Wij vinden daarin, op het voetspoor van Lessing, eene verhandeling over de grenzen der dichtkunst en der plastische kunst, eene andere over den stijl en zijne afwezenheid in onze dagen, eene levensbeschrijving van Fiesole, enz.
Reeds in 1884 gaf Kaufmann een eigenaardig werk, Bilder aus dem Rheinland, bijdrage tot de geschiedenis der beschaving, een fraai kl.-octavodeel van 268 blz. uit, waarin belangrijke bijdragen voorkomen tot de Rijnsche kunstgeschiedenis, de kennis van 't Eifel-gebergte, de geschiedenis van Gerhard von Kügelgen, die in Beethovens leven eene groote rol speelt: eene Rijnsche kunstenaarsgeschiedenis, als ook het muzikale leven aan het hof van Joseph Clemens, den laatsten Keulschen keurvorst, wiens hof, in 't begin der vorige eeuw, een middenpunt was van Fransche intrigen en daarbij een haard voor prachtig en wereldlijk leven, vooral op zijn buitengoed te Raimes bij Rijsel.
Over dit onderwerp heeft Kaufmann nog eene bijzondere verhandeling geschreven; want het dagboek van Joseph Clemens' verblijf in Vlaanderen is door den schrijver in handschrift ontdekt, bewerkt en uitgegeven Het dagteekent van het jaar 1712, en is vol van de merkwaardigste en koddigste bijzonderheden van al hetgeen de bisschop-keurvorst deed, om den tijd te verdrijven.