Kathodestraalbuis
Tot die tijd werden vrijwel alle letterontwerpen gemaakt voor de boekdruktechniek, waarbij de speciale kenmerken van het drukprocedé zeer belangrijk waren. Toen de eerste analoge fotozetmachines op de markt kwamen, gebruikte men het bestaande letterontwerp om daar beelddragers voor fotozetsel van te maken. De Duitse fabrikant Hell maakte de eerste digitale fotozetmachine met een CRT of kathodestraalbuis, waarbij de letters werden opgebouwd in relatief grove puntjes. Deze Digiset gebruikte digitale informatie die werd omgezet naar de kathodestraalbuis; oude letters moesten met behulp van complexe ingrepen worden gedigitaliseerd om ze bruikbaar te maken. Het was duidelijk dat de bestaande letters daar eigenlijk minder geschikt voor waren, maar de gebruikers namen de kwaliteitsbeperkingen voor lief omdat de snelheidswinst enorm was.
In 1974 ontwierp Unger voor Hell de Demos, die optimaal gebruik maakte van de beeldlijnenstructuur van die fotozettechniek. Hij kon dat doen omdat hij zeer nauwkeurig alle stappen in zowel het ontwerp- als productieproces voor de fotozetmachine had bestudeerd, evenals het verwerkingsproces in de reproductie-afdelingen en de drukkerij. De nieuwe letter was afgestemd op de nieuwste techniek, zodat productiesnelheid aan kwaliteit gepaard kon worden. Hij voorzag in een grote behoefte in de tijd dat men massaal overschakelde van boekdruk naar offset en van loodzetten naar fotografisch zetten.
De Demos was het eerste lettertype dat Unger in 1974 voor Hell maakte. De Duitse overheid gebruikte deze letteren de Praxis vele jaren voor haar huisstijl.
De Swift is populair bij vormgevers van kranten en tijdschriften. Zo gebruikt het dagblad Trouw de Swift als tekstletter.
De Coranto van Unger is ontworpen als krantenletter.
De Vesta-fonts van Unger hebben een groter contrast en zijn veel levendiger dan de veelgebruikte Helvetica en Arial. Er is ook een Big Vesta voor kleine lettergroottes.
De Alverata is gebaseerd op middeleeuwse inscripties, heeft ruim 1100 verschillende tekens per font en kent ook lettertekens in het Grieks en Cyrillisch.
Unger ontwierp twee varianten van de Alverata, de Informal en de hier getoonde Alverata Irregular. De Alverataletters hebben zes verschillende vetheden.
Unger volgde de technische ontwikkelingen op de voet en stelde