Over de auteurs
Cornelis Jan Aarts deed in de jaren waarin het verhaal ‘Over het geluk Gerrit Komrij te hebben gekend’ zich afspeelt zo'n beetje van alles en nog wat: hij was student in de Nederlandse letterkunde, redacteur van Stripschrift en van beroep à temps partiel medewerker bij een boekenveiling, antiquaar uit geldnood, drukker in de marge en uitgever in de dop. Hij gaf vijf titels van Gerrit Komrij uit: Op de planken (1973, 19782), Komrij's patentwekker (1974, 19822), Dood aan de grutters (1978), Onherstelbaar verbeterd (1981, 19822, 19943, 19944) en The Comreigh Critter and Other Verse (1982).
Florike Egmond is cultuurhistoricus en publiceert vooral op het terrein van de vroegmoderne natuurlijke historie en wetenschapsgeschiedenis. Ze voltooide in 2010 een studie over de botanicus Carolus Clusius en werkt momenteel aan een boek over de visuele kant van de natuurlijke historie en de belangstelling voor detail in het tijdperk voor de microscoop.
Karl A.E. Enenkel is hoogleraar Middeleeuws Latijn en Neolatijn aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster. Voorheen was hij hoogleraar Neolatijn aan de Universiteit Leiden. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Hij heeft boeken op zijn naam staan over Petrarca en een autobiografie.
Lisa Kuitert is hoogleraar boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceert over literaire uitgeverijen in de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw.
Marrigje Rikken is gastredacteur van dit nummer. Zij is kunsthistoricus, gespecialiseerd in Nederlandse zestiende- en zeventiende-eeuwse teken-, prent- en schilderkunst. Ze werkte bij het Rijksmuseum Amsterdam als junior conservator zeventiende-eeuwse Nederlandse schilderijen en is sinds 2009 docent kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 is zij gestart met haar promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden.
Paul J. Smith is hoogleraar Franse letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij publiceert over de Franse literatuur van de zestiende en zeventiende eeuw en de receptie daarvan in de Nederlanden. Hij houdt zich ook bezig met woordbeeldrelaties en met de vroegmoderne natuurlijke historie.
Nick ter Wal is redacteur van De Boekenwereld. Hij werkt drie dagen per week bij het Haagse antiquariaat Fokas Holthuis. De overige dagen besteedt hij aan zijn weblog Artistiek Bureau en zijn verzameling Nederlandse literatuur in opdrachtexemplaren.