ling organiseert, met een gezaghebbende catalogus. Een van de oprichters was reclameman, verzamelaar en beeldend kunstenaar Frans van Lier. Het museum beheert inmiddels meer dan 30.000 affiches, waaruit het een bescheiden vaste opstelling heeft gemaakt, en organiseert tijdelijke tentoonstellingen van het werk van affichekunstenaars, maar ook thematische tentoonstellingen, zoals in 2009 Eerherstel voor Politieke Affiches. Een andere belangrijke tentoonstelling was Nicolaas Wijnberg, waarbij Frans van Lier de monografie Nicolaas Wijnberg. De eigenzinnige affiches van een tomeloos theaterdier schreef, het zesde deel in de reeks Nederlandse Affichekunst. Het ReclameArsenaal, het Affiche Museum en het nago werken samen op het interactieve platform Adviz (Advertising + graphic design = visual communication) van de grafische ontwerpsector. Daarop kan iedereen terecht die geïnteresseerd is in visuele communicatie.
In 2011-2012 wijdde het Affichemuseum een tentoonstelling aan de affiches van Jan Sluijters (1881-1857) en tijdgenoten als Raoul Hynckes, Leo Gestel, Piet van der Hem, Chris Lebeau en Richard Roland Holst. Ook verscheen een monografie van de hand van Martijn Le Coultre, die weliswaar als titel heeft Affichekunstenaar Jan Sluijters en tijdgenoten, maar een apart hoofdstuk bevat over Jules Chéret (1836-1932), die omstreeks 1889 de eerste affichekunstenaar was. Sluijters zocht in de jaren tien en twintig zijn weg als expressionistisch en ‘luministisch’ schilder, maar was toch vooral een modieuze en sensuele schilder, die bekend is van zijn portretten van slechts gedeeltelijk geklede vrouwen en van de satirische litho's die hij van 1914 tot 1921 maakte voor De Nieuwe Amsterdammer, van De Groene Amsterdammer. Het moment van de tentoonstelling was goed gekozen, want tegelijk was in Singer in Laren de expositie Sluijters. Daarin werd ook aandacht besteed aan Sluijters' ontwerpen voor tijdschrift- en boekomslagen, zoals dat voor Wendingen van maart 1919, met een artikel over de expressieve Duitse danseres Gertrud Leistikow die waarschijnlijk voor het omslag heeft geposeerd. Sluijters heeft meer omslagen voor Wendingen ontworpen en zijn ontwerpen voor affiches werden in dat tijdschrift afgedrukt. Bij de tentoonstelling in Laren verscheen van Jacqueline de Raad, Emke Raas-Kruimel, Jan de Vries, Mieke van der Wal en Louise Wijnberg het boek Jan Sluijters 1881-1957.
Over Sluijters schreef Huib Luns al in 1941 dat hij een sterk ontwikkeld gevoel had voor het decoratieve en stelde Kurt Löb in 1968 dat zijn affiches ‘bijna zonder uitzondering een zeldzaam hoge kwaliteit’ hadden. Drie affiches sprongen eruit, vond Löb: Arti uit 1918,