Dit jaar werd hij te Roeselare benoemd als geestelijke koster op St Michiels, en 't zelfde jaar te Brugge in dezelfde hoedanigheid op St Jacobs. Bij dit ambt kreeg bij als toemaat dit van Kapelaan van de kapel van 't Heilig Bloed. Naar aanleiding van een bezoek van Z.D.H. den Bisschop van Antiochiën, werd Van Haecke Eerekanunnik gemaakt van Antiochiën. Tijdens de laatste jaren nam hij zijn ontslag van werkend Kapelaan van 't Heilig bloed met den titel van Eere-Hoofdkapelaan ten heiligen Bloede. Hij stierf op 25 October laatstleden.
Van Haecke was eene bekende Brugsche figuur. Te recht vermeldt de korte levensschets die de bloemlezing van zijn Zeesterre achterna komt: als in West-Vlaanderen de naam genoemd wordt van Zeer Eerwaarden Heer Kanunnik Van Haecke, dan heffen de kinders het hoofd op: ‘die dat schoone boek schreef van de heilige Godelieve van Gistel’? vragen ze, want geen enkel schoolkind in West-Vlaanderen of het heeft dat boek gelezen. En is 't een oudere van jaren: ‘O’ zeggen die, ‘de Kapelaan van het H. Bloed, die altijd zulken toeloop heeft als hij preekt, omdat hij het zoo goed en zoo geestig kan zeggen, en dat hij de waarheid niet en spaart’? - En als 't nog ouderen van jaren zijn, en die Z. Eerw. Heer Van Haecke persoonlijk kennen, - die: ‘O ja, Mijnheer Van Haecke’, zeggen ze, en ze monkelen, en ze beginnen historiekens te halen, van kwinkslagen en snedige antwoorden, ten deele waar gebeurd, dat lijdt geen twijfel, maar voorzeker ten deele verzonnen ook en erbij gedicht.
In die studie, laten we den lustigen man maar van kant om alleen een en ander neer te pennen over zijne werken. Van Haecke heeft veel geschreven en om maar eene kleine opsomming mede te deelen van zijne werken, 't zij mij toegelaten te vermelden:
Kiesregels om eenen levensstaat te omhelzen, door Bisschop J.B. Malou, uit het fransch vertaald door Lodewijk Van Haecke, 1861.
De Zeesterre, 1862-3-4.