entousiast waren voor het plan. Eerste vraag: wat gaan we filmen?
Dominee Schoch kwam met het plan om de legende van de heks van Veere tot onderwerp te nemen, daar hij zelf geruime tijd predikant te Veere geweest is... daar hij het Zeeuwse plaatsje met zijn pittoreske omgeving en de legende er omheen direkt bij uitstek geschikt zag als filmmaterie.
En zo viel uw verslaggever midden in een werkvergadering van de technische staf voor de film, kompleet met apparatuur ten huize van Marco Leeflang, ter bespreking van laatste voorbereidende stappen.
De dames voor de make-up waren er, de tekstschrijvers, de komponiste van de filmmuziek Greet Stemvers, Frans de Reuver, balletdanser uit den Haag, hoofdrol in film en leiding balletscènes.
Voor vrijwel elke rol of funktie heeft men een enthousiaste al-of-niet-leek kunnen vinden... alleen een goeie cameraman is de grote moeilijkheid geweest. Tijdens een C.H.J.-Blauwe Zaal-bijeenkomst-op-zondagmorgen maakte ds Schoch melding van de ‘vakature’. Deze bijeenkomst werd toevallig gedeeltelijk uitgezonden door de IKOR... al spoedig kwam er een schrijven van fotograaf Elsenaar van de Heemaf, die zijn vakantie er graag voor wil opofferen.
Er wordt nu op en neer gereisd naar Veere. De omgeving is al voorbereid op de komende aktiviteiten. Burgemeester en gemeenteraad zijn enthousiast. Medewerking verzekerd van Prov. Zeeuwsche Courant, die dagelijks verslag zal uitbrengen van de vorderingen. Te Middelburg wordt gebruik gemaakt van de laboratorium-uitrusting van de heer Donze.
Op 18 augustus gaat het werk in Veere beginnen. Maar de 13de is al een ploeg bezig om het kamp in te richten. Niet alleen in Veere zelf worden opnamen gemaakt, ook op een krante-redaktie en in een radiostudio.
Carel Scharten speelt de rol van journalist, die van zijn krant opdracht heeft gekregen een onderzoek in te stellen naar de verhalen die in omloop zijn over de heks van Veere. De verwikkelingen die daardoor ontstaan, vormen de inhoud van de C.H.J.-produktie.