19de-eeuwse, zwart geteerde houten dwarsdeelschuur. Uit circa 1915 dateren het van de hoeve Reigersberg (Bathseweg 50) resterende woonhuis met imitatievakwerk en erker en de even ten noorden van de dorpskom gelegen boerderij Valckenisseweg 1 met vrijstaand woonhuis.
Woonhuizen. Voorbeelden van rond 1900 gebouwde huizen zijn het dwarse eenlaagspand Bathseweg 9 met blokbepleistering, het middenganghuis Bathseweg 11 met hoger opgetrokken middenpartij en het diepe huis Hoofdweg 61 met opvallend siermetselwerk in gele steen en een ijzeren tuinhek in jugendstil-vormen.
Windmolen ‘De Witte Molen’ (Molendreef 1) is een ronde stellingmolen met een wit geschilderde stenen romp en een met dakleer beklede kap. Deze in 1851 door F. de Jonge gestichte korenmolen is gerestaureerd in 1964 en in 1990-'91.
Het trafohuisje (bij Hoofdweg 60), gebouwd in 1931 naar plannen van C.W.B. Keller voor de P.Z.E.M., is een klein blokvormig gebouw met verdiepte gevelvelden en een tentdak.
Het station ‘Rilland-Bath’ (Haltestraat 62) is een langgerekt eenlaags gebouw met geaccentueerde ingangsomlijsting, opgetrokken in 1951 in traditionalistische vormen naar ontwerp van S. van Ravesteyn.
De Alg. begraafplaats (Valckenisseweg ong.), aangelegd in 1872 en uitgebreid in 1932, heeft twee gietijzeren toegangshekken en bevat een oorlogsmonument met treurende vrouw (E. Dronkers) en een monument voor de slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953.
De coupure in de dijk tussen de Reigersbergsepolder en de Stroodorpepolder ten westen van Rilland (Rillandseweg ong.) bestaat uit gemetselde wanden met daartussen twee stel stalen deuren. De coupure is kort na de Watersnood van 1906 aangelegd.
Bath. Gehucht ten zuidoosten van Rilland in de Rietbergsepolder en ontstaan als een omgracht vierkant fort met drie bastions. Dit in 1785 naar ontwerp van Carel Diederik Dumoulin aangelegde fort controleerde de toegang tot Antwerpen op de plek waar de Eendracht in de Westerschelde uitkwam. Het werd in 1809 door de Engelsen verwoest, na herstel werd het fort verbeterd in 1830-'34 en ten slotte in 1867 opgeheven. De omtrekken zijn nog in het landschap zichtbaar. De bebouwing is altijd binnen de begrenzing van het fort gebleven. In 1953 is Bath overstroomd geweest. Het behouden gebleven arsenaal (Arsenaalstraat 19) heeft een toegangspoort gedateerd ‘1787’ (sluitsteen) en met luiken afgesloten vensters. Rond 1955 heeft men tegen het arsenaal een brandweerkazerne gebouwd. De kerk van de Vrije Evang. Gemeente (Lillostraat 15), een kleine zaalkerk met dakruiter, is in 1950 gebouwd naar plannen van J.C. van der Hout ter vervanging van een in de Tweede Wereldoorlog verwoest kerkgebouw.