Obbicht, Huis Obbicht, interieur (1991)
huidige huis brandde in 1954 uit en werd in 1974-'88 gerestaureerd. Het heeft een souterrain, twee bouwlagen en een mansardedak voorzien van een achtzijdige klokkentoren met helmkap. Voor en achter bevindt zich een driezijdig uitgebouwde middenpartij met hardstenen stoep. Het interieur bevat onder meer een achtzijdige hal met ionische pilasters, in schelpnissen geplaatste, gestukadoorde beelden voorstellende Minerva en Mars en een plafondschildering met een eigentijdse schildering naar ontwerp van H.H.J. Kurvers.
De bouwhuizen aan weerszijden van het voorplein zijn beide na restauratie als woonhuis in gebruik genomen. Het linker bouwhuis is na de verwoesting in 1942 hersteld. Het rechter bouwhuis heeft een mansardedak en inwendig een bakoven en een gewelfd gemetseld plafond. Het met een centrale as symmetrisch opgezette kasteelpark bestaat uit drie achter elkaar gelegen omgrachte eilanden. De westelijke twee zijn waarschijnlijk 16de-eeuws of ouder. Het oostelijke is in de tweede helft van de 18de eeuw aangelegd. Op het westelijke eiland ligt het hoofdgebouw met bijgebouwen uit 1780. Het middeneiland toont restanten van een 19de-eeuwse aanleg in landschapsstijl en het oostelijke eiland heeft een padenkruis. In de periode 1981-'88 zijn de waterpartijen en de parkaanleg hersteld onder leiding van de Heidemaatschappij. Resten van het oude kasteel, dat na verwoesting door de Spanjaarden in 1570 door Philip de Bentinck was herbouwd, bevinden zich in het park achter het huis.
De uit circa 1780 daterende kasteelhoeve (Kasteelweg 25) is voorzien van poort- en vensteromlijstingen in hardsteen en heeft een gepleisterd voorhuis. Oorspronkelijk was het een tiendschuur, die rond 1925 tot boerderij is verbouwd.
De kerktoren van de verdwenen St. Willibrorduskerk (Ecrevissestraat ong.) werd in 1828 gebouwd naar ontwerp van N. Dukers. In 1903 heeft men de toren met een derde geleding verhoogd, beklampt en voorzien van een nieuwe ingesnoerde naaldspits. Na de restauratie in 1985 is de toren ingericht als gedachteniskapel. Een gedenksteen in de voet van de toren memoreert de grote dorpsbrand van 1825 en het herstel in 1828. De bijbehorende kerk, in 1903 gebouwd als vervanging van de kerk uit 1828, is in 1985 afgebroken.
De R.K. St.-Willibrorduskerk (St.-Willibrorduslaan ong.), een moderne breukstenen zaalkerk met vrijstaande bakstenen klokkentoren, is gebouwd in 1967-'68 naar ontwerp van Th.L. Oberndorf.
Woonhuizen. Het rond 1880 gebouwde huis Oude Raadhuisstraat 18 is voorzien van gestukadoorde venster- en deuromlijstingen en gebosseerde en gecanneleerde hoekpilasters. Van het in 1881 opgetrokken gepleisterde herenhuis Maasstraat 26 is de met decoratief eclectisch stucwerk versierde voorgevel gedateerd ‘1906’. Mogelijk rond 1914 bouwde Z. Frenken het pand Bornerweg 10 als woonhuis met café.
De brug over het Julianakanaal (Brugstraat ong.) is een in 1934 naar ontwerp van Rijkswaterstaat gebouwde geklonken stalen boogbrug met vakwerkconstructie.