Langbroek, Herv. kerk van Overlangbroek
snijwerk versierde preekstoel uit 1768 en een koperen lichtkroon uit 1807.
De Geref. kerk (Cotherweg 25) dateert uit 1910 en is een zeer eenvoudige zaalkerk met uitgebouwd portaal. Weerdesteyn (Weerdensteynselaan 1) is een op enige afstand van de Langbroekerwetering gelegen ridderhofstad, die bestaat uit een door enkele grachten omgeven, ongeveer vierkante woontoren. De toren dateert waarschijnlijk van omstreeks 1300 en heeft drie bouwlagen boven een overwelfde kelder. In 1870-'71 werd de toren gerestaureerd, waarbij onder meer de vensters werden gewijzigd en in 1875-'76 volgde een verdere verbouwing. De boven het maaiveld uitstekende kelder kreeg toen een neogotische ombouw met aan de westzijde een onderkelderd terras. Het geheel werd voorzien van een omlopende gietijzeren balustrade. De ommuring met poort en brug is ook uit die tijd. De toegang tot de voorburcht wordt gevormd door een poortgebouw dat, blijkens een rijk gebeeldhouwde wapensteen uit 1642, dateert. De huidige kasteelboerderij (Weerdensteynselaan 3) werd in 1876 gebouwd en vervangt een oudere op de voorburcht.
Hindersteyn (Langbroekerdijk A 119). Deze ridderhofstad bestond oorspronkelijk alleen uit de nagenoeg vierkante, 14de-eeuwse woontoren. Deze toren heeft boven een overwelfde kelder twee verdiepingen, die bereikbaar zijn via de oude muurtrappen. In de 17de eeuw verrezen woonvleugels aan de west- en de zuidzijde van de toren. De westvleugel werd in 1847 gesloopt en vervangen door een nieuwe vleugel in neogotische stijl. De toren werd hieraan aangepast en kreeg ook neogotische vensters. Omstreeks 1865 en 1880 heeft men het pand opnieuw ingrijpend verbouwd en vergroot. Tijdens de restauratie tussen 1976 en 1989 is het gebouw zoveel mogelijk naar de toestand van 1865 teruggebracht. De uit 1847 daterende trapgevel naast de toren draagt het in steen uitgehouwen alliantiewapen van de bouwheer, Philips Julius baron van Zuylen van Nyevelt en zijn vrouw. Zij lieten ook het uit 1647 daterende poortgebouw verbouwen en met een verdieping verhogen; er werd een koetshuis tegenaan gebouwd. De gracht om het kasteel werd in de 19de eeuw grotendeels gedempt. Het parkbos dateert van omstreeks 1860. Ten noorden van het hoofdgebouw bevinden zich een smeedijzeren hek, de oprijlaan en een neogotische tuinmanswoning.
Lunenburg (Langbroekerdijk A 99) is een forse, omgrachte en vrijwel vierkante woontoren, waarschijnlijk uit de tweede helft van de 13de eeuw. De toren werd aan het einde van de 18de eeuw opgenomen in een neoclassicistisch landhuis, maar dit huis werd in 1944 door een bombardement deels verwoest en vervolgens in 1968 gesloopt. Bij de restauratie in 1968-'70, onder leiding van architect E.A. Canneman, kreeg de toren zijn middeleeuwse gedaante terug. Het gebouw heeft nu kleine vensters, een gekanteelde borstwering met schietgaten, een schoorsteen en een schilddak, alles overeenkomstig 18de-eeuwse tekeningen en prenten van de ridderhofstad. Aan de hand daarvan reconstrueerde men ook de slotgracht, de houten brug die van de voorburcht naar de hoofdverdieping van de toren leidt en het 17de-eeuwse woonhuis met stal op de voorburcht. Uit 1865, toen men het landhuis moderniseerde, dateren ook de brug, het monumentale toegangshek en het gepleisterde koetshuis.
Tegenover het huis was in het begin van de 19de eeuw een overtuin in landschapsstijl aangelegd, die visueel werd afgesloten door de boerderij ‘Rijnvoort’ (Langbroekerdijk A78-80), een geel gepleisterde dwarshuisboerderij uit omstreeks 1815. Het woongedeelte heeft een lage verdieping en schilddak. De voorgevel telt in het midden drie tuindeuren tussen pilasters. Links van het gebouw ligt een neogotisch tuinhuisje.
Walenburg (Langbroekerdijk A 29) is een omgrachte, nagenoeg vierkante woontoren. De overwelfde kelder en de bouwlaag daarboven dateren uit het midden van de 13de eeuw. Aan het eind van de 13de of het begin van de 14de eeuw heeft men twee verdiepingen toegevoegd, waarvan één met een kruisribgewelf.
Langbroek, Kasteel Weerdesteyn, poortgebouw (1982)