11.-12. 's nachts waren 333 Hollandsche koeien op het kerkhof, deze werden van tijd tot tijd geslacht en vele zijn naar Bonn gestuurd.
14. heeft de stadsrentmeester Mooren de 80 gulden contributie komen restitueeren en ook aan de heeren kapelaans de 20 gulden.
15. 's avonds kwam van Gelder, dat de contributie moest betaald worden binnen drie dagen, op poene van executie. Nihil horum! (niets daarvan!)
16. werd het koren der particulieren en burgers in requisitie genomen en zou door de soldaten uit de huizen gehaald worden; daarop heeft de Municipaliteit goedgevonden bij de particulieren en burgers koren te gaan leenen, want er was broodsgebrek voor het garnizoen en de burgers. Het brood kostte 20 stuiver (1 g. Kl. of 46 c. Holl.), doch hier heeft de visitatie opgehouden, ieder leende al wat, zoodat er in voorzien werd.
19. was het middelpand van de Groote Kerk weder gerequireerd om te dienen voor magazijn van hooi en stroo. Aan de twee eerste pilaren langs den toren inkomende, begon een staketsel (schutting) van planken tot aan de twee laatste pilaren voor het koor, zoodat wij niets hadden als den ingang door de torendeur, het O.L. Vr. pand en het koor met de St. Luciakapel. Denzelfden dag werd ook de Kruisheerenkerk in requisitie genomen voor meelmagazijn. In de H. Geestkerk werd het geslacht koeien- en ossenvleesch ingezouten.
21. arriveerden uit Holland wel 80 schepen met meel en 20 met hooi en stroo (en koeien K.), zijnde uit het keizerlijk magazijn, dat te Muiden in Holland was.
24. kregen de burgers hun geleend koren weer en den 26. begon men per poort het contributiegeld ook aan de burgers terug te geven.
Denzelfden dag werden te Blerick door 40 huzaren koebeesten weggehaald en in de stad gebracht, die daags daarna ten deele geslacht en ten deele naar Bonn gedreven zijn.
25. werd omgeklopt, de burgers moesten zich voorzien voor dubbele inkwartiering; 's avonds kwamen 800 man van Maastricht.