gank dan maer slapen, geer hooft mig niet te wagten’. Nadat hij dat gezegd had, verliet hij het huis en ging met Caspar van Mechelen over de Schinnerbruck, door de veeweide naar het St.-Jansbosch, waar zij Matthis Pietermans ontmoetten. Vandaaruit gingen zij tussen de dorpjes Yseren en Scheulder door naar de Margrater hagen. Hier wachtten nog meer complicen, terwijl de groep in de weide van de Massing voltallig werd.
Volgens Brassé moest hij toen in de straat, waarop de tuin van schepen Van Auw uitkwam, op de uitkijk gaan staan. Dit is een pertinente leugen van De Moks. Hij heeft namelijk geholpen om de gaten in de lemen wand te breken, terwijl hij het was, die de huishoudster met een mes heeft bedreigd. Meer wilde Brassé niet over de inbraak vertellen. De duimschroeven werden hem opgezet en die folterwerktuigen dwongen Brassé opnieuw een bekentenis af. Een bekentenis, die met de inbraak in de pastorie als zodanig niets te maken had. De Moks verklaarde namelijk zonder enige aanleiding, dat hij enkele jaren voor de inbraak in de pastorie op de heer Van Auw geschoten had. Vanuit een wei van Brouwers had hij een kogel door het raam van de slaapkamer van de heer Van Auw gejaagd. Niemand werd gewond, maar de schrik zat er bij de familie Van Auw in. Bovendien had De Moks de heer Van Auw en zijn dochter, die een paar dagen later argeloos een wandeling maakten, een flink pak rammel gegeven. Deze wraakoefeningen ondernam De Moks omdat hij zich door schepen Van Auw bedrogen voelde. Hij vond dat hij nog geld te goed had van de heer Van Auw uit de tijd, dat hij collecteur in Margraten was.
De Moks was overigens een man, die bij geschillen erg vlug zijn knuisten gebruikte. Zijn eigen moeder moest dat eens aan den lijve ondervinden. Tijdens een kleine woordenwisseling had De Moks zijn moeder, Margaretha Bex, ernstig mishandeld. Hij had haar in het gezicht gespuwd en geslagen, waarbij De Moks zo driftig was geworden, dat hij de arme vrouw vastgegrepen had en op een stoel had gegooid. De vrouw sloeg met zo'n kracht op het meubelstuk, dat de spaanders in het rond vlogen. Margaretha Bex brak hierbij een rib, terwijl de stoel totaal werd vernield. Op 11 september 1765 had De Moks met gekapt lood en hagel op Gillis Smeets geschoten, waarbij de man ernstig gewond raakte. Hieruit blijkt wel dat De Moks beslist geen lieve jongen is geweest.
Frans Anthoon Brassé huwde op 1 februari 1757 te Margraten met Anna van Stockhem uit Schin op Geul. Het echtpaar kreeg zes kinderen, waarvan drie jongens en drie meisjes. Frans Anthoon Brassé was op 10 november 1732 als zoon van Bernardus Brassé en Margaretha Bex in Margraten geboren. De rechters werden uit Brassé