zeergeleerden en eerwaardigen Heer J. Nanning, Roomsch- Katholyken pastoor te Buitenveldert tegen de eerrovende gerugten, die de Jansenisten ten zijnen opzigte te Amsterdam en elders hebben verspreid, aan zijne gemeente onmiddelijk voor de predikatie van den XVIII Zondag na Pinxteren op den 13 van Herfstmaand 1761 voorgedragen en van woord tot woord uit zijn eigenhandig geschrift in 't licht gegeven. Te Amsteldam bij Theodorus Crajenschot boek- en papierverkoper op den Hock van de Heerengragt en Heisteeg in den Berg Sinaï. Waarop van oudkatholieke zijde verscheen, zonder naam van drukker of schrijver: Aenmerkingen op de verdediging van wijlen den eerwaerden Heere J. Nanning, zendeling te Buitenveldert. Gedaen den 13en van Herfstmaand 1761, onmiddelijk voor de predikatie.
Naar aanleiding eener minder gelukkige uitdrukking in een zijner uitgegeven preeken werd Nanning door den Hoornschen pastoor Fraats in 1755 van onrechtzinnigheid beschuldigd. Hij verdedigde zich in een afzonderlijk geschriftje, getiteld: Betoog der regtzinnige leringe van J.N. aangerand door M.F.R.P. Te Amsterdam bij Theodorus Crajenschot, 1755. Ook door Rome werd den 25en Nov. 1756 zijne onschuld bevestigd.
Naar zijn portret in 1743 door P. Koets vervaardigd, maakte Houbraken in 1782 eene kopersneê, waaronder een zesregelig vers geplaatst werd van J.F. Delsing. Beide, portret en koperdruk, zijn aanwezig in de pastorie te Buitenveldert, waar eveneens, op het oogenblik, het grootste gedeelte van Nanning's fraaic bibliotheek bewaard wordt.
Behalve de genoemde werken verschenen van zijne hand: Historie der veranderingen van de Protestantsche kerken door den Heer Jakobus Benignus Bossuet, bisschop van Meaux, enz. te Leuven bij Martinus van Overbeke, 1738, 3 dln.; Aurelius Prudentius Klemens lofzangen op de H. Martelaren, te Amsterdam bij Gerrit Tielenburg, 1740; Wettige vooroordeelen tegen de Kalvinisten, to Leuven bij Martinus van Overbeke, 1743; Brief van Desiderius Erasmus van Rotterdam aan Koenraad Pelikaan, bevattende zijn gevoelen wegens het Heilig Avondmaal des Heeren, te Amsterdam bij Gerrit Tielenburg; Jezus te Bethaniën gezalfd of de historie der zalvinge te Bethaniën in agt korte predikatiën overwogen. Te Antwerpen bij Alexander Everaerts, 1749; 2 Predikatiën over het H. Avondmaal des Heeren, gedrukt achter de vertaling van den brief van Erasmus; Twee predikatiën op den jaarlijkschen gedenkdag van het wonder der Heilige Stede, gedaan binnen Amsteldam. Te Amsteldam bij Theodorus Crajenschot, 1750; Predikatiën op de Zondagen. Te Leuven voor Theodorus Crajenschot. Van 1752-1759, VI dln.; Refugium animae peccatricis ad Jesum Christum crucifixum: in 't Latijn en in 't Nederl., gedrukt achter het tweede deel der predikatiën op de Zondagen; Jezus van den dood verrezen of de H. Historie der verrijzenisse en der verschijningen des Zaligmakers op den eersten dag, in XXXV korte predikatiën voorgesteld en overwogen. Te Leuven voor Theodorus Crajenschot, 1755; Godvrugtige zangen op de voornaamste feestdagen, te Amsteldam bij Theodorus Crajenschot, 1756; Refugium peccatoris ad J.C. ut Salvatorem, Illuminatorem, Pastorem, Regem, Conditorem, Patrem,
Pontificem, Mediatorem et Judicem, te Amsterdam bij Theodorus Crajenschot. In 't Latijn en in 't Nederl.; Jezus te Bethlehem geboren, besneden en aangebeden, of 61 predikatiën op de geboorte, besnydenisse en aanbiddinge des Zaligmakers en op andere dan invallende vier-