opgevolgd door Ewout van Dishoek. Namens de Staten van Zeeland was hij lid van verschillende commissiën en werd 1728 door de Staten-Generaal als lid afgevaardigd naar het congres te Soissons met Cornelis Hop en Goslinga.
Hij huwde 23 Oct. 1726 te Middelburg (ondertr. 4 Oct.) Susanna Agneta van Dishoeck, geb. te Bengalen, laatst weduwe van burgemeester Abraham Duvelaer, heer van Duinbeek; bij dit huwelijk is getuige zijn broeder Mr. Geleyn Hurgronje, burgemeester van Vlissingen en bewindhebber der West-Indische Comp. Dit huwelijk bleef kinderloos.
Een andere broeder van Steven Hurgronje was Phoenix Hurgronje, geb. 1691 te Vlissingen, overl. 1752. Hij was opperboekhouder der Oost-Indische Compagnie en is volgens stadsrekening van Middelburg 1734 gehuwd met Anna Maria Ampsincq; uit dit huwelijk was oudste zoon Mr. Isaac Hurgronje, geb 17 Jan. 1724, stierf 1776, kwam 1737 te Mid. op het gymnasium, raad van Vlissingen, raad ter Admiraliteit van Zeeland, lid van Gecommitteerde raden van Zeeland.
Hij trouwde te Vlissingen 25 Januari 1752, Johanna van Dishoeck, geb. 8 Jan. 1734, overl. 23 Apr. 1767, dochter van Antonie Pieter, heer van Domburg en van Wilhelmina Adriana Nobeling Wolfsdr. Zij woonden op Barbesteyn te Heinkenszand dat afkomstig was eerst van de van Schengen's, daarna van Lodewijk van Nassau - la Lecq, heer van Odijk. Hun kinderen stierven jong.
Hij was ambachtsheer van 's Heer Arendskerke, Heinkenszand, Ovezande enz. Een grafmonument werd te Heinkenszand in de kerk geplaatst door Camhout gebeiteld.
Zie: Zelandia Illustr. II, 101; de la Rue, Geletterd Zeeland (1741) i.v.
de Waal