in dit verband bij voorbeeld geboekstaafd worden, dat zij de eerste school is die ons land in het buitenland vertegenwoordigd heeft en wel op alleszins waardige wijze. Internationaal heeft men deelgenomen aan toernooien en tournees (Cayenne en Brazilië). Men heeft in Haïti deze gevechtssport geïntroduceerd, evenals in Belem en Frans Guyana en in Martinique demonstraties gegeven om deze tak van sport populair te maken. Eric Lie is de eerste Surinaamse kam-pioen Taekwondo in alle categorieën, d.w.z. leeftijdsklassen en hij draagt met zijn school onmiskenbaar bij aan een stukje jeugdontwikkeling. In dit verband heeft zijn school als eerste gratis lessen gegeven aan materieel misdeelde kinderen, hetgeen aan sommige lieden die de zon niet in het water konden zien schijnen - tegen beter weten in - felle kritiek ontlokte onder het masker van ‘Hij stimuleert de criminaliteit onder de straatjongens!’. Desalniettemin heeft ook toen Taekwondo zijn opvoedkundige waarde bewezen en vele oud-leerlingen zijn nu geachte, prominente burgers en hooggeplaatste functionarissen.
In weerwil van enkele zaken die echt niet prettig zijn of niet stimulerend werken (zoals het ontbreken van interesse en erkenning zijdens de overheid) gaat Lie onverstoorbaar voort met zijn levenswerk.
‘Ik kan dat,’ zegt hij overtuigd, ‘omdat ik daartoe de kracht van onze Schepper ontvang, die ik bij elke activiteit inroep en waar ik dankbaar voor ben en blijf.’
Eric Lie neemt uit handen van de Japanse ambassadeur een licentie in ontvangst.