De Zeeatlas van 1685 (Bierens de Haan 2869) kan stellig niet van hem zijn. Van 1720 af verschenen ook uitgaven van hem tezamen met zijn zwager Isaac Swigters, die na de dood van Johannes Loots verder ging met zijn zuster, na haar overlijden alleen. Deze uitgaven waren zonder uitzondering van wiskundige of geografische aard. Enkele ervan verschenen, zoals uit het volgende blijkt, ook in het Frans en Duits.
1-8-1695 sloot Johannes Loots met de plaatsnijder Anthony de Winter een overeenkomst over het maken van kaarten, waarbij de landmeter Claas de Vries zich op 16-4-1698 aansloot, op 17-9-1707 werd deze overeenkomst opgeheven en een week later, 24-9-1707, verkocht Claas de Vries de 17 kaarten, die hem toegedeeld waren, aan Gerard van Keulen, de concurrent van Johannes Loots (KS 1003-1005, 1219 en 1372 en N.A. 7192, 585 not. Rustenburg).
23-4-1697 ‘Tot Amsterdam bij Joannes Loots, boekverkoper in de Nieuwebrug-steeg, in de Jonge Lootsman, werd uytgegeven verscheide nieuwe Zee-kaerte van de Oostersche, Noortsche, Westersche en Straetsche schipvaert, waer in te sien is de lengte en breedte der plaetse, nevens een geproportioneerde mijlschael van alle zee-havens en stede, nooit voor dese bij niemant soo groot van bestek gesien. Ook is bij hem alleen te bekomen de Schatkamer of konst der stierliede, gemaekt door Abraham de Graef; maekt en verstelt ook meede alderhande soort van termometers of weerglasen.’ (A.C.).
2-9-1698 werd Johannes Loots tezamen met Johannes Doncker gedaagd door de schout ‘over 't nadrucken van zekere paskaarte van de Oostzee tegens een geobt. octroy’; op 26-5-1699 volgde de veroordeling tot een boete van f 300. - en verbeurdverklaring van de paskaarten, met de toevoeging: van Pieter Gedde(?), blijkbaar de benadeelde.
10-10-1699 ‘Tot Amsterdam bij Joannes Loots, boekverkoper in de Nieuwebrug-steeg, in de Jonge Lootsman, werd met privilegie uytgegeven een nieuwen geinventeerde Maen en eklipswijser met de beschrijving over desselfs gebruyk, in 't Duyts en Frans, door welken tot allen tijden sonder rekening en met groote vaerdigheyd gevonden werd de waren tijd der maenenschijnen, verduystering in de son en maen en den grootheyd der selven, etc. alles gesteld na d'astronomia van den seer vermaerden Dirk Rembrantsz. van Nierop, zijnde noyt voor desen soo in 't licht geweest, gemaekt door Symon van der Moolen, leermeester in de wiskonst: Item nog door den selven auteur, een nette Quartier de reduction of Franse ruyt-kaert, met desselfs beschrijving in 't Frans en Duyts; en een beschrijving over het maken en het gebruyk der nieuwen geordineerden plijn-schael, door welken sonder rekening en met vaerdigheyd allen voorvallen in de stiermans konst meetkonstig ontbonden werd, midsgaders in dese beschrijving een nette aenmerking over de nieuwen gepractiseerde oeffening der stierlieden, door L.W. Graef, zijnde dit alles seer dienstig voor stierlieden en alle liefhebbers der wiskonst.’ (A.C.). (Zie Bierens de Haan 3353-3355, die geen Franse uitgaven vermeldt).
15-6-1714 adverteerde ‘Jean Loots, marchand libraire dans la ruë du Pont-Neuf, à l'enseigne du Jeune Pilote’ allerlei boeken, die de zeevaart betroffen, in het Frans (Gaz.).
26-8-1719 ‘T'Amsterdam bij J. Loots, boekverkoper in de Nieuwebrugsteeg, in de Jonge Lootsman, is in de Franse tael gedrukt, Instructie van 't Italiaens boekhouden, met een memoriael toegepast op de negotie particulier, in commissie, en compagnie, in 't Duyts beschreven door A. de Graef. Item de 4 deelen van 't Koopmans reekeningen in 't Duyts beschreven door A. van Lintz, alles getranslateert door Paul François Chicot, zijnde heel dienstig voor alle Franse schoolen.’ (A.C., idem 29-7-1721). (Zie Bierens de Haan 855 en 2772, die ook nog twee andere door Chicot vertaalde en bij Loots uitgegeven boeken noemt onder no. 856 en 857).
24-2-1727 gaven overlieden advies op een rekwest van S. van Amelonsen namens de wed. Loots bij de Staten ingediend om privileges: Naar hun oordeel was de Schatkamer van de Vries niets