Uitgeverij
Van 1676 tot 1687 verschenen een aantal uitgaven met de naam van Jochem van Dijck, meest in het Hollands, een enkele Hollands-Frans, Frans en Latijn, na zijn dood nog enkele uitgaven in het Frans en in het Hollands bij zijn weduwe.
30-12-1677: ‘t'Amsterdam, bij Jochem van Dijck, boeckverkooper, op den Dam, is gedruckt en werdt uytgegeven, de Gedenckwaerdige zee- en landtvoyage, door Europa, Asia en Africa, nevens een pertinente beschrijvinge van 't Heylige Landt, en voornamentlijck van het oudt en nieuw Jerusalem, en de tempel Salomons; nevens de schrickelijcke belegeringh, hongers-noodt en de verwoestinge der selver stadt; als oock hoedanigh dat dat landt en stadt Jerusalem sich tegenwoordigh van de hedendaeghse reysers bevonden wordt. Waerin te sien is hoedanigh nu dat landt daer onsen salighmaecker gewandelt en haer ruine voorseght heeft, klaerlijck te sien is, met koopere platen verciert in 4.’ (A.C.).
1682 zag de Traité de la raison humaine traduit de l'Anglois door Poppel naar M. Clifford bij hem het licht (Barbier IV 767), waarvan de weduwe een herdruk gaf, die zij 15-6-1699 adverteerde: ‘La veuve de Joachem van Dijck a fait imprimer à Amsterdam “la Raison humaine”, traduit de l'Anglois, seconde édition reveuë et corrigée d'un grand nombre de fautes.’ (Gaz., zie ook Hist. des ouvr. des savans juni 1699, p. 251).
20-9-1687 privilege van de Staten van Holland voor het werk, dat hij 1-11-1687 adverteerde: ‘is gedrukt, en sal in 't kort uyt komen een nieuwe Intrest-boeck in 't Frans en Duyts, ...seer naeuwkeurigh uytgereeckent door I.L. de Lespiene, in 8o’. (A.C.). Dit werk, dat voorzien was van een Hollandse en een Franse titel, Nieuw Interestboek etc., Nouveau livre d'interest etc., had slechts een halve pagina Franse tekst: Maniere de se servir de la presente table, daar het verder geheel uit getallen bestond. De tweede en derde druk verschenen met privilege van 1702 bij de weduwe en bij Johannes Ratelband, een vierde druk zonder privilege bij de Erven J. Ratelband en Comp. (Luyken 141 en Bierens de Haan 3297-3298).
In 1694 verscheen een Ordre de bataille bij de weduwe (Petit 5368) en Der Waare Gereformeerde Christelike catechismus, in 52 klinkdigten.