- Wist je dat niet? Hij heeft al zijn geld in WO II verdiend, aan de Mof. Tot voor een paar jaar stond er op elk van die zuilen nog een Adelaar, maar nou dus die twee Leeuwen. Ze schijnen er ook nog regelmatig bijeenkomsten te houden, zogenaamd om een verjaardag te vieren maar dan moet je maar niet vragen de verjaardag van wie ze dan vieren! En dan is het de hele avond allenig Duits, wat je hoort zingen. En dan 's nachts om een uur of drie komt er vaak nog een waggelend ploegje heren de deur uit, om te gaan folderen, noemen ze dat.
- Het was een fout van de Aannemer, maar weet je wat die twee jongens wegen? Dat is achtenhalve ton de Leeuw! Dus nou laat ik ze maar zo, maar ze hadden dus andersom gemoeten, wat veel gezelliger gestaan zou hebben, stijlvoller ook. Ze maken d'r nou zo'n paranoïde situatie van hè, van de entrée als geheel. We kijken elkaar regelmatig aan dat we zeggen wat jammer toch dat onze Leeuwen elkaar niet aankijken.
- Wij waren dus met vakantie en toen we terugkwamen blijkt de aannemer, die boerehufter, ze dus andersom te hebben neergezet, onze Leeuwen! Niks meer aan te doen. Het was mijn bedoeling dat die linker naar rechts zou kijken, zo de Pippelingstraat in, en de rechter dan strak naar links, naar de Tomatenstraat, als het ware minachtend, koninklijk, naar de lullige leeuwtjes die ze daar op hun tuinhekje hebben staan. Maar ja, je kunt niet alles hebben zeg ik maar.
- Nee, dat is een misverstand wat wel vaker opduikt en ik vind het bijzonder vervelend en brutaal dat u hiermee zondagochtend om negen uur aan mijn deur komt bellen, want dat gedonder heb ik elk weekend met dagjesmensen die hier gewoon huptwee binnenstiefelen om te vragen of de linker Leeuw aan de kop van mijn oprijlaan Trees heet.
Nee meneer! Die Leeuw heet geen Trees! Dit is het Landgoed Treeswijck en dat heb ik zo genoemd naar mijn eerste vrouw, die dertig jaar jonger was dan ik en er vandoor is gegaan met een Italiaanse Dompteur. En de rechter Leeuw heet dus ook geen Wijck, als u dat soms dacht.